Įvairaus amžiaus žiūrovams
Padangių gimnazija
Sky High (2005)
Žanras: Fantastinė nuotykių komedija
Sukurta: Walt Disney Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-10-28
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Smagios, įspūdingų specialiųjų efektų ir nuotykių kupinos visai šeimai skirtos fantastinės komedijos veiksmas nukels žiūrovus į keistą ir nuostabų ateities pasaulį. Čia superdidvyriai kovoja su superniekšais, o antgamtiniai sugebėjimai pakilti į orą ar svaidyti liepsnas nieko pernelyg nestebina. Tiesa, jais pasigirti gali ne visi. Supergaliomis apdovanoti vaikai mokosi specialioje "Padangių" gimnazijoje, kur iš jų ugdomi būsimieji superherojai - kovotojai su blogiu.

Visi žino, kad būti paaugliu - anaiptol nelengva, bet įsivaizduokite, kaip gyventi penkiolikmečiui, kurio abu tėvai - superdidvyriai? Be abejo, visi tikisi, jog ir atžala žengs šlovingų tėvelių pėdomis. Vien nuo minties, kaip pateisinti milžiniškus lūkesčius, gali įsiskaudėti galva, o kur dar įprastos paaugliškos problemos…

Tokioje situacijoje atsiduria pagrindinis filmo herojus Vilas (akt. M. Angarano), kurio tėvas komandoras Strongholdas (akt. K. Russellas) ir mama Džetsrym (akt. K. Preston) - pagarsėję kovotojai su blogiu. Be abejo, jie nusprendžia, jog vaikino vieta - "Padangių" gimnazijoje. Didžiausia bėda - tai, kad Vilas dar nežino, ar apskritai turi kokių nors ypatingų sugebėjimų, o ir pritapti prie pasipūtusių gimnazijos auklėtinių jam sekasi sunkiai. Vilo nerimas, kad jo laukia labai sunkūs mokslo metai, netrukus pasitvirtina su kaupu. Pernelyg uolus fizinio parengimo mokytojas pasirenka jį savo nauju "taikiniu", ramybės neduoda gimnazijos chuliganai, o čia dar nerealios tėvų viltys, problemos su merginomis, įprastas paaugliškas noras maištauti… Taip, Vilo Strongholdo gyvenimas "Padangių" gimnazijoje tikrai ne rožėmis klotas, tačiau kai jo šeimai, draugams ir gimnazijai pradeda grėsti pavojus, būtent Vilui tenka įrodyti, kad jis tikrai vertas savo garsių tėvų.

Rež. Mike'as Mitchellas ("Vyras už pinigus")

Vaidina: Kurtas Russellas ("Pabėgimas iš Niujorko", "Padaras", "Dideli nemalonumai Mažojoje Kinijoje", "Kokteilis su tekila", "Tango ir Kešas", "Tumbstounas", "Žvaigždžių vartai", "Prezidento sprendimas"), Kelly Preston ("Kristina", "Dvyniai", "Nuo sutemų iki aušros", "Džeris Magvairas", "Vaizdas iš viršaus", "Katinas su skrybėle"), Michaelas Angarano ("Per žingsnį nuo šlovės"), Danielle Panabaker, Christopheris Wynne'as ("Atgal į ateitį III", TV serialas "Ligoninės priimamasis", "Greitis 2: kruizo kontrolė")