Skambutis 2
Ring 2, The (2005)
Žanras: Siaubo
Sukurta: United International Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-03-18
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Nepaprasto populiarumo sulaukęs, kraują gyslose stingdantis japonų mistinis filmas “Skambutis” įkvėpė Holivudą sukurti amerikietišką šios juostos versiją. Nepraėjo nei treji metai ir demoniškos vaizdajuostės siaubas atgyja „Skambutyje 2“, kurį režisuoti buvo pakviestas japoniškų “Skambučių” autorius, tikras įtampos meistras Hideo Nakata.

Žurnalistė Reičelė Keler, kurią vaidina „Oskaro“ nominantė Naomi Watts, pirmoje dalyje susidūrė su mistine vaizdajuoste, kurią pažiūrėjus, suskamba telefonas ir paslaptingas balsas praneša, kad žiūrovas mirs lygiai po septynių dienų. Iš pradžių ši istorija jai kone kėlė juoką, tačiau keturių paauglių mirtis, žurnalistę privertė sunerimti. Dar baisiau pasidarė, kai juostą peržiūrėjo mažametis Reičelės sūnus Aidanas. Tuomet moteris padarė viską, kad atskleistų mirtį sėjančios vaizdajuostės paslaptį ir atrodė, jog jai pavyko...

Kad būtų lengviau pamiršti kraupius išgyvenimus, Reičelė Keler su sūneliu atvyksta į nuošalų kalnų miestelį. Čia ji įsidarbina vietos laikraštyje, susiranda naujų draugų, pradeda naują gyvenimą.

Tačiau kaip tik tada, kai atrodo, jog patirtas siaubas liko kažkur toli praeityje, blogis vėl užgriūna triuškinančia jėga. Susidomėjusi paslaptinga paauglių savižudybės istorija, Reičelė, neapsakomam savo siaubui, aptinka mistinės vaizdajuostės pėdsakus. Netrukus mirtinas pavojus gresia žurnalistės sūnui, o ji pati apkaltinama nusikaltimu, kurio nepadarė.

Blogis sugrįžo. Ir jis trokšta mirtino keršto!