KKK: Lengvabūdė marti
KKK: Easy Virtue (2010)
Žanras: Komedija, romantinis
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2010-06-22
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A

Tarpukario Didžioji Britanija. Jaunas britas Džonas (akt. Ben Barnes) beprotiškai įsimyli kerinčią amerikietę Laritą (akt. Jessica Biel). Nieko nelaukę jaunuoliai susituokia. Dabar liko tik smulkmena - pristatyti žmoną tėvams. Džono šeima, priklauso britų aristokratijai, deja, jau nugyvenusiai geriausias savo dieneles. Jaunasis aristokratas parsiveža gyvenimo meilę į gimtuosius namus. Džono namai - tai griūvantys rūmai, jau seniai netekę šlovės kaip ir jų šeimininkai turtų. O Džono šeima... na apie ją sudėtinga papasakoti. Trumpai tariant Džono mama, ponia Vitaker (akt Kristin Scott thomas), tulžinga ir šalta moteris, tėvas (akt. Colin Firth) - nevėkšla, o dvi seserys Merijon (akt. Katherine Parkinson) ir Hilda (akt. Kimberley Nixon) visiška priešingybė viena kitai: pirmoji snobė ir tulžies kupina, kaip ir motina, o antroji be galo lipšni. Vienu žodžiu, marčios viešnagės atmosfera iš anksto nulemta ir aiški.

Džono mama vos pamačiusi marčią, akimirksniu pajunta vos ne fizinę alergiją Laritai. Larita - jauna energinga amerikietė, laimėjusi net auto lenktynes Monake. Tačiau ji kaip ir visos merginos tikisi, kad vedybos bus sėkmingos. Deja, Larita net neįsivaizdavo, kaip skiriasi laisvų ir ambicingų amerikiečių gyvenimas nuo britų aukštuomenės gyvenimo būdo bei vertybių. Kad ir kaip mergina stengiasi įtikti anytai, jai nepavyksta įveikti išbandymų, kuriuos jai suruošia ponia Vitaker. Netrukus mergina perkanda anytos žaidimus. Ji suvokia, kad praras Džoną, jei nekovos. Tad netrukus namuose įsiplieskia karas ir pasipila kibirkščių lietus. Ponia Vitaker rezga intrigas ir nepraleidžia nė vienos progos suduoti smūgį žemiau juostos, tuo tarpu Larita išlieka rami ir kovoja su anyta taip kaip moka tik tikra amerikietė - akiplėšiškai ir žaismingai.

Tačiau netrukus Larita ir Džonas pajunta, kad jų meilė ima gesti. Larita supranta, jog gali netekti brangiausio, ką turi - Džono, jei tuoj pat neras išeities iš susiklosčiusios situacijos. Slogi namų atmosfera, kurią ponia Vitaker nuolatos maitina intrigomis, ima įsigauti ir tarp jaunųjų sutuoktinių. O anyta rankovėje slepia dar ne vieną kozirį...

Puiki romantinė komedija „Lengvabūdė marti", pastatyta pagal visas dramos taisykles, praskaidrins nuotaiką visiems gero britų kino mėgėjams. Puiki aktorių komanda (Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth) jums padovanos nuotaikingas 1,5 valandos kino salėje.

Režisierius: Stephan Elliott

Prodiuseris: Joseph Abrams, James D. Stern, Barnaby Thompson

Scenarijaus autorius: Stephan Elliott, Sheridan Jobbins

Vaidina: Jessica Biel, Colin Firth, Kristin Scott Thomas, Ben Barnes