Atsarginis planas
Back Up Plan (2010)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-05-07
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

Nesulaukusi to vienintelio, jauna moteris nusprendžia tapti vieniša motina. Tačiau likimas numatęs siurprizą, kuris sujauks visus jos planus.

Zojai (akt. Jennifer Lopez) pabodo laukti to Vienintelio Tikrojo. Ji pasimatymams sugaišo daugybę laiko ir viskas veltui: tinkamo kandidato į vyrus nė horizonte nesimato. Jai vis pasipainioja kokie nors nevykėliai, neapsisprendėliai ir šiaip dėmesio neverti veikėjai. O biologinis laikrodis tiksi vis garsiau ir Zoja nusprendžia tapti mama nepaisant to, kad ji vieniša. Šiuo sprendimu ji pasidalina su geriausiu draugu Klaivu (akt. Eric Christian Olsen), nes tikisi, kad jis jai padės – pabus sėklos donoru. Klaivą toks prašymas švelniai tariant pribloškia ir Zojai tenka ieškoti kitos išeities. Ji kreipiasi į apvaisinimo kliniką.

O tuomet atsitiktinumo dėka Zoja susipažįsta su Stenu (akt. Alex O‘loughlin). Nuo pat pirmos akimirkos tarp Zojos ir Steno plyksteli kibirkštys. Neilgai trukus jie ima susitikinėti ir kibirkštys įsiliepsnoja ugnimi, tačiau jų laukia siurprizas. Zojai netenka ilgai laukti, kad suprastų, jog dirbtinis apvaisinimas pavyko ir ji pastojo. Dabar telieka viską pasakyti Stenui. Lengviau pasakyti nei padaryti, tačiau ilgai tylėti Zoja negali – yla netrukus pati išlįs iš maišo. Ir ji išties netrukus išlenda. Karštą pasimatymą vainikuoja Steno prisipažinimas meilėje ir nėštumo pykinimas su visom pasekmėm. Steną tokia reakcija į prisipažinimą meilėje pribloškia, tačiau žinia apie nėštumą pribloškia dar labiau. Jis visiškai pasimetęs, tačiau tvirtai žino vieną dalyką: jis nori būti su Zoja nepaisant nieko. Stenas supranta, kad to, kas įvyko, jau nepakeisi, ir jis turi tik du pasirinkimus: apsisukti ir išeiti, tačiau taip prarasti moterį, kuri galbūt yra toji vienintelė, arba nuryti išdidumą (vaikas vis dėlto ne jo) ir drąsiai žengti pasitikti tėvystės vargų.

Apsvarstęs visus „už“ ir „prieš“, Stenas nusprendžia likti su Zoja. Kas turi vaikų, turbūt puikiai įsivaizduoja, ko tikėtis per ateinančius devynerius mėnesius: pykinimas, nuotaikų kaita, pėdų tinimas, nėštumo pagalvė lovoje ir t.t. Būtų galima vardinti be galo be krašto. Steno ir Zojos laukia tikrai ne pats maloniausias laikas. Tačiau tikrasis išbandymas ateina tuomet, kai Zoja ir Stenas suvokia, kad be nuolatinio hormonų antplūdžio ir karštligiško ruošimosi gimdymui jie iš tikrųjų vienas kito nepažįsta...

Įsimylėti, susituokti ir susilaukti vaikų gali bet kas. Tačiau ar įmanoma viską padaryti atvirkštine tvarka? Ateikite pažiūrėti nuotaikingos komedijos „Atsarginis planas“ ir sužinosite patys.

Režisierius: Alan Poul

Aktoriai: Jennifer Lopez, Danneel Harris, Alex O‘loughlin, Eric Christian Olsen, Noureen DeWulf, Anthony Anderson, Jennifer Elise Cox