N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP: Penkios minutės Rojaus
KP: Five Minutes of Heaven (2009)
Žanras: (none)
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2010-03-18
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Praeities tragiškas patirtis sunku pamiršti, o dar sunkiau - už jas atleisti.

1975 m. IRA teroristinės organizacijos pasamdytas šaulys, norėdamas pasirodyti prieš sėbrus ir užsitikrinti gerą vardą, septyniolimmetis Alistairas Little'as nužudo katalikų bendruomenės narį Jimą Griffeną. Taip Alistairas sudaužo paprastos šeimos laimę, nežinodamas, kad labiausiai dėl to kenčia Jimo jaunėlis brolis Joe. Filmas prasideda brutalaus nusikaltimo aplinkybių rekonstrukcija, po kurio veiksmas persikelia į šiandieną. Jau suaugę Alitairas ir Joe skirtingose mašinose važiuoja į TV prodiuserių pasiūlytą pokalbių laidą tiesioginiame eteryje, kurioje dalyvautų bausmę kalėjime atsėdėjęs teroristas Alistairas Little'as ir jo nusikaltimo aukos jaunesnysis brolis Joe Griffenas. Į doros kelią išėjęs žudikas nedrįsta prašyti atleidimo, o širdgėlos kamuojamas nužudymo liudininkas jaučiasi dar nepasiruošęs susitaikyti.

Abu personažai – realūs žmonės. Scenarijus parašytas pagal jų abiejų pasakojimus. Vyrai gyvena tame pačiame mieste, tačiau nė karto nedrįso susitikti ir pažiūrėti vienas kitam į akis. Neapykantos ir keršto troškimo išskirti Alistairas ir Joe atsisakė dalyvauti premjeroje ir žiūrėjo filmą skirtinguose seansuose, nors nuo tragiško įvykio jau praėję daugiau nei 20 metų.

Režisierius / Director Oliver Hirschbiegel

Scenarijaus autorius / Screenplay Guy Hibbert

Aktoriai / Cast Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca

Operatorius / Cinematographer Ruairi O'Brien

Dialogai / Dialogues Anglų / English

Subtitrai / Subtitles Lietuvių / Lithuanian

Oliver Hirschbiegel

Gimė 1957 m. Hamburge ir šiuo metu gyvena Vienoje. Paauglystėje jis iškeitė mokslus į darbą žvejybiniame laive, po to studijavo dailę, eksperimentavo su nufilmuotais vaizdais ir nuotraukomis, režisavo populiarųjį TV serialą "Komisaras Reksas". 2001 m. jo debiutinis trileris "Eksperimentas" gavo geriausio Vokietijos filmo titulą ir sėkmingai rinko pajamas Lietuvos kino teatruose po unikalios premjeros Pravieniškių kalėjime. 2005 m. "Kino pavasaryje" rodyta istorinė drama "Trečiojo Reicho žlugimas" buvo nominuotas "Oskarui" ir BAFTA premijai. Labiausiai vokiečių režisierių Lietuvoje išgarsino siaubo trileris "Invazija". Jo šeštasis filmas "Penkios minutės Rojuje" pelnė du svarbius 2009 m. Sandanso kino festivalio prizus už geriausią režisūrą ir scenarijų.