Aušros kariai
Daybreakers (2009)
Žanras: Veiksmo, drama, siaubo
Sukurta: JAV, Australija
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-01-08
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Ateities pasaulyje 95% gyventojų - vampyrai. Žmonių liko nedaug, tad abiejų rasių laukia neišvengiamas išnykimas: saujelė žmonių neįstengs nugalėti juos apsupusių vampyrų, o vampyrai, nužudę paskutiniuosius žmones, išmirs iš bado. Tačiau vienas vampyras turi viziją, kaip išgelbėti abi rases...

2019-ieji. Pasaulis atrodo toks, koks ir anksčiau: į darbus lekia kontorų darbuotojai, verslininkai svarbiuose susitikimuose sprendžia įmonių ateitį, o gatvėmis slankioja valkatos prašydami išmaldos. Tačiau iš tikrųjų šis pasaulis šiek tiek skiriasi nuo mums pažįstamo. Miestai atgyja į gatves nusileidus sutemoms, o pagrindiniai jų gyventojai - vampyrai. Žmonių Žemėje belikę ne daugiau nei 5% ir jie priversti slėptis. Jei žmogus patenka į vampyrų rankas, jis tuoj pat patalpinamas kraujo banke, kur iš jo pamažu pumpuojamas kraujas tol, kol nelaimėlis mirtinai nukraujuoja.

Tačiau vampyrų pasaulį ištiko krizė. Jie beveik išnaikino žmones, o kraujo bankuose atsargų liko keletui mėnesių. Jei vampyrai nesugalvos, kaip išspręsti problemą, jų laukia pražūtis: kraujo ištroškęs vampyras ima pulti savo gentainius. Vampyras, paragavęs vampyro kraujo, tampa mutantu.

Vampyrų mokslininkų komanda stengiasi išrasti sintetinį žmonių kraujo pakaitalą. Galbūt jis - vampyrų problemų sprendimas. Šiai komandai vadovauja jaunas mokslininkas Edvardas (akt. Ethan Hawke). Jie stovi ant atradimo slenksčio ir rodos tarptautinė maisto tiekimo problema netrukus bus išspręsta. Tačiau Edvardo padėtį komplikuoja tai, kad jis prijaučia žmonėms. Jis (vampyrų supratimu) laikosi „dietos" - Edvardas negeria žmonių kraujo.

Atsitiktinumo dėka Edvardo keliai susikerta su žmonių rezistencijos vadu. Tai Elvis (akt. Willem Dafoe). Elvis - buvęs vampyras, stebuklingu būdu vėl tapęs žmogumi. Tai tarsi likimo dovana Edvardui. Jis tikisi įminti Elvio paslaptį ir panaudoti ją abiejų rasių naudai. Tačiau jis žengė tikrai pavojingu keliu, taip artimai susidraugaudamas su žmonėmis. Tai visiškai neparanku kraujo atsargas kontroliuojančiai korporacijai, kuriai vadovauja Čarlzas Bromlis (akt. Sam Neil). Čarlzas mato tik vieną būdą, kaip kovoti su vampyrams gresiančiu badu - išgaudyti visus žmones ir patalpinti juos kraujo banke, kur lašas po lašo iš jų bus išsunkta gyvybė. Čarlzas Bromlis - galingas priešininkas, kuriam pavaldi policija, armija ir milžiniški prekybiniai konglomeratai.

Edvardas įsivėlė į tikrai bjaurią kovą, tačiau jis suvokia, kad tik nuo jo priklauso dviejų rasių išlikimas...

„Aušros kariai" - naujoji fantastinė Michael ir Peter Spiering („Gyvi mirusieji") juosta. Fantastinių trilerių gerbėjai vienbalsiai pripažįsta, jog naujasis režisierių darbas pranoksta jų ankstesnįjį filmą „Gyvi mirusieji".

Režisierius: Michael Spierig, Peter Spierig

Prodiuseris: Chris Browning, Bryan Furst, Sean Furst

Scenarijaus autorius: Peter Spierig, Michael Spierig

Muzika: Christopher Gordon

Vaidina: Willem Dafoe, Ethan Hawke, Isabel Lucas, Sam Neill, Vince Colosimo