Viskas ore!
Up in the air (2009)
Žanras: Romantinis, komiška drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2010-01-29
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Jei gyvenimas atrodo nuostabus, galbūt tai tėra neteisingo požiūrio klausimas

Rajano Bingeno (aktorius George‘as Clooney‘is) darbas – atleisti iš darbo kitus žmones. Tiksliau, pranešti jiems apie atleidimą. Atstovaudamas didžiulei kompanijai, darbo Rajanas turi per akis. Nuolatiniai skrydžiai per visas Jungtines Valstijas, gyvenimas oro uostuose ir nakvynės vis naujuose viešbučiuose.

Dirbant tokį darbą, asmeninio gyvenimo, be menkiausios abejonės, susikurti praktiškai neįmanoma. Tačiau Rajanas nesiskundžia – jam patinka toks gyvenimo būdas. Juo labiau, kad gana dažnai tuo pačiu lėktuvu skrenda ir žavinga moteris Aleks (akt. Vera Farmiga).

Nusistovėjusį Rajano gyvenimą sujaukia, kaip neretai nutinka, būtent moteris. Tiesa, ne Aleks. Rajano viršininko įdarbinta nauja mergina, vardu Natalija (akt. Anna Kendrick), yra jauna, ambicinga ir vienas pirmųjų jos pasiūlymų – darbuotojų atleidimui naudoti paprasčiausią telekonferencinį ryšį, o ne lėktuvais po visą šalį siuntinėti žmogų.

Rajanas supanikuoja: juk atleidimas iš darbo jam reikštų ne tik jo pamėgto gyvenimo „ant lagamino“ pabaigą, bet ir apmaudžiai išsprūdusią galimybę sukaupti jau ranka pasiekiamus penkis tūkstančius nemokamų mylių, o užvis svarbiausia – atimtų galimybę pratęsti pažintį su galbūt svajonių moterimi. Rajanas imasi veiksmų ir pasikviečia Nataliją į kelionę, kuri pakeis jų abiejų gyvenimus...



Filmas jau nominuotas 6 „Auksiniams gaubliams“:

Už geriausią filmą (dramos kategorijoje)

Už geriausią režisierių (Jason Reitman)

Už geriausią aktorių (George Clooney)

Už geriausią antro plano aktorę (Vera Farmiga)

Už geriausią antro plano aktorę (Anna Kendrick)

Už geriausiai adaptuotą scenarijų (Jason Reitman ir Sheldon Turner)

Rež. Jasonas Reitmanas („Juno“, „Dėkui, kad rūkot“, „Dėdė Semas“, „Operacija“).

Vaidina: George‘as Clooney‘is („Nuostabusis ponas Lapinas“, „Perskaityk ir sudegink“, „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“, „Oušeno vienuoliktukas“, „Sirijana“, „Labanakt ir sėkmės“, „Gerasis piemuo“, „Nepakenčiamas žiaurumas“, „O, broli, kur tu?“, „Soliaris“, „Šnipų vaikučiai“, „Pražūtinga audra“, „Trys karaliai“), Vera Farmiga („Našlaitė“, „Berniukas dryžuota pižama“, „Infiltruoti“, „Įsibrovimas“, „Šalis, kurios niekada nebuvo“, „Mandžiūrijos kandidatas“, „15 minučių šlovės“, „Ruduo Niujorke“, „Sugrįžimas į rojų“, „Drugelio šokis“), Anna Kendrick („Jaunatis“, „Saulėlydis“, „Kitur“, „Raketų mokslas“, „Stovykla“), Jasonas Batemanas („Viskas įskaičiuota“, „Tikroji padėtis“, „Henkokas“, „Velniop tą Sarą Maršal“, Juno“, „Karalystė“, „Stebuklinga žaislų krautuvėlė“, „Rūkstantys tūzai“, „Išsiskyrimas“, „Starskis ir Hečas“, „Laužant taisykles“, „Artūras ir minimukai“), J.K. Simmonsas („Perskaityk ir sudegink“, „Myliu tave, žmogau“, „Poniutė kaime“, „Užversti bobutę“, „Pagrobti ir perduoti“, „Džuno“, „Žmogus – voras“, „Žmogus – voras 2“, „Žmogus – voras 3“, „Dėkui, kad rūkot“, „Pirmasis sniegas“, „Mekskietis“, TV serialas „Baltieji Rūmai: Valdžios troškulys“), Samas Elliottas („Auksinis kompasas“, „Tamsos baikeris“, „Alibi“, „Dėkui, kad rūkot“, „Halkas“, „Mes buvome kariai“, „Getisbergas“, „Antkapis“, „Didysis Lebovskis“), Melanie Lynskey („Mūsų tėvų vėliavos“, „Parkas“, „Glaso saulėlydis“, „Mergina iš Alabamos“, „Klaustrofobija“, „Detroitas – roko miestas“, „Ilgai ir laimingai“ Pelenės istorija“, „Pašėlusios kojotės“), Danny‘is McBride‘as („Stebėk ir raportuok“, „Griaustinis tropikuose“, „Marihuanos ekspresas“, „Pasižadėjęs kitai“, „Drilbitas“, „Karštos sėdynės“, „Kietakiaušiai“), Zachas Galifianakisas („Pagirios Las Vegase“, „Vizionieriai“, „Atgal į gamtą“, „Širdžių ėdikės“, „Burbuliukas“, „Pametę galvas Las Vegase“, „Karalius ir aš“), Steve‘as Eastinas („Juodoji Orchidėja“, „Nepažįstamojo skambutis“, „Priverstinis nusileidimas“, „Numirėlių kerštas“, „Apgavikai“, „Atpildas“, „Naikintuvo pilotas“, „Pagauk, jei gali“, „Kalinių lėktuvas“).