Įvairaus amžiaus žiūrovams
SCAN: Stiklainis uogienės
SCAN: Stiklainis uogienės (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2009-11-06
Trukmė: 1h 10 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

- Aš nenoriu būti antra...

- Bet tu niekada nebuvai pirma! Iš kur tu žinai, kad tau neatsibostų būti... pirmai.



Istorija apie tai, jog kai randi gyvenimo meilę, ji tuojau pat yra iš tavęs atimama. Istorija apie tai, kaip reikia išmokti saugoti meilę. Tai pasakojimas apie meilužius – pusamžį vedusį vyrą ir gerokai jaunesnę moterį. Jie gyvena saugodami savo paslaptį ir augindami penkiametį sūnų. Ilgainiui Marta pavargsta nuo amžino slapstymosi, nuo meilužės statuso ir apsisprendžia gyventi atskirai. Dmitrijus nenori prarasti savo mylimos moters ir nesantuokinio mylimo vaiko, bet įsipareigojimai ir padėtis visuomenėje neleidžia jam palikti oficialios šeimos. Jis pasimetęs. Tačiau Marta vis dėlto grįžta pas Dmitrijų. Jie ir vėl laimingi. Tik, deja, neilgam.

„Mano istorija – dažnai pasitaikanti gyvenimiška situacija. Esu girdėjusi ne vieną istoriją apie išduotas žmonas ir abejojančius, nepasitikinčius savimi pusamžius vyrus, beviltiškai įsimylėjusius jaunas meilužes. Labiausiai tokiose situacijose kenčia vaikai. Man tai nepriimtina. Todėl ir norėjau parodyti šią istoriją iš vidaus, kad žiūrovas pats galėtų herojus teisti arba išteisinti“, – sako filmo režisierė Ramunė Čekuolytė-Che.

Stilistė, filmų dailininkė, teatro ir kino režisierė Ramunė Čekuolytė-Che, prieš dešimtmetį baigusi studijas Vilniaus dailės akademijoje, 2008 m. baigė scenarijaus rašymo specialybę Rusijos kinematografijos institute VGIK bei Maskvos aukštuosius kino režisūros kursus. „Stiklainis uogienės“ – jos pirmasis ilgametražis vaidybinis filmas, sukurtas minimaliomis lėšomis ir be jokių valstybinių fondų paramos.

Filmai / Films – 2001: „Padvėsusi katė“ („Dead Cat“); 2002: „Pusryčiai“ („Breakfast“); 2003: „Vaskičy“ („Vaskichy“); 2004: „Ne toks pavasaris“ („Spring with a difference“); 2006: „Cukrus“ („Sugar“); 2008: „Nepatogus rytas“ („Uncomfortable morning“); 2008: „Suaugusi“ („Grow-up“); 2009: „Stiklainis uogienės“ („Jam-Jar“).

Režisierė/ Director Ramunė Čekuolytė-Che

Scenarijus/ Screenplay Ramunė Čekuolytė-Che

Operatorius/ Camera Jaroslav Gavrin

Dailininkas / Production designer Vaidotas Čaika

Prodiuseriai / Producers Ksenija Koženkova

Vaidina / Cast Edita Užaitė, Romas Ramanauskas, Petras Lisauskas, Rokas Gluskinas