Kutenimai
Kutenimai (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Meed films UAB
Kino teatruose nuo: 2009-11-20
Trukmė: 1h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

„Kutenimai“ – tai istorija apie meilę ir kerštą. Užburiančio žvilgsnio gražuolė Beata (akt. Olga Generalova) paslaptingomis aplinkybėmis netenka savo mylimo vyro Andriaus (akt. Bartosz Polonski). Skausmo sugniuždyta mergina nori užsimiršti ir pasineria į bohemiško gyvenimo sūkūrį. Ieškodama nuotykių Beata sutinka Robertą (akt. Jan Dravnel), keistą jaunuolį, dirbantį apsauginiu vienoje drabužių parduotuvėje, besilankantį pas elitinę prostitutę ir besisvaiginatį naujos kartos turbo narkotikais. Švelni romantika, nuspalvinusi Beatos ir Roberto santykius, padeda merginai vėl pajusti gyvenimo skonį. Tačiau netikėtai išaiškėja, kad Robertas susijęs su Andriaus mirtimi... Beata žino, kad kerštas bus saldus ir bekompromisis. „Tai įvyks jau šįvakar. Palinkėkit man sėkmės,“- sako ji eidama į lemtingą pasimatymą su Robertu. Bet čia viskas apsiverčia aukštyn kojomis ir pakrypsta netikėčiausia linkme... O kalti tie keisti kutenimai truputį aukščiau bambos.

Festivalis AXX tęsia puikią tradiciją pristatydamas jaunų, talentingų, kitaip į pasaulį ir kino meną žvelgiančių režisierių ir aktorių kūrinius. 2006 metais garsiai nuskambėjo festivalyje rodyti filmai „Keturios susikertančios tiesės“ (rež. Kęstutis Gudavičius) ir „Zero“ (rež. Emilis Vėlyvis). Pastarasis ir kino kritikų, ir žiūrovų buvo įvertintas labai teigiamai.

Filmo „Kutenimai“ kūrybinė komanda taip pat jauna ir perspektyvi. Režisierius Romualdas Lavrynovičius 2005 metais laimėjo “Pravda” vienos minutės kino festivalio “Grand Prix”, o 2006 metais jo filmas “Bausmė” laimėjo AXX Festivalio “Gėrio” programoje. Pasak Romualdo, “Kutenimai” – tai švelnius jausmus žadinantis filmas, skirtas moterims ir įsimylėjusiems žmonėms. “Pažiūrėjus filmą užplūsta teigiamos emocijos, nes galų gale meilė yra atsakymas į visus klausimus,”-teigia filmo kūrėjai.

Lietuvos žiūrovų jausmus filmas kutens nuo 2009 lapkričio 20 d.

Režisierius: Romualdas Lavrynovičius

Scenarijaus autoriai: Romualdas Lavrynovičius, Olga Generalova

Operatorius: Romualdas Lavrynovičius

Kompozitorius: Andrius Račinskas

Prodiuseris: Mindaugas Vosylius

Vaidina: Olga Generalova, Bartosz Polonski, Jan Dravnel, Inga Maškarina, Eva Baliul, Irma Bogdanovičiūtė