KKK: Geišos išpažintis
KKK: Memoirs of a Geisha (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Columbia Pictures
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2009-04-21
Trukmė: 2h 17 min
Cenzas: zzz_N/A

„Geišos išpažintis“ – to paties pavadinimo Arturo Goldeno romano ekranizacija. Jaunos japonų moters, užaugusios šilko, veidrodžių ir intrigų karalystėje, gyvenimo ir uždraustos meilės istorija.



Mažoji Čijo (akt. Suzuka Ohgo) ramiai augo neturtingame žvejų kaimelyje, kol vieną nelemtą dieną jos šeimos neištiko nelaimė – miršta Čijo motina. Našliui tėvui tenka nepavydėtina dalia auginti dvi dukreles: Čijo ir jos vyresniąją seserį. Neturtinga šeima ir taip vos galą su galu sudurdavo, o mirus žmonai vargšas žvejys visai nuleido rankas. Nebegalėdamas išmaitinti savo mergaičių, jis parduoda dukras į Kijotą.

Prasideda mergaičių vargai. Palydėtos į didmiestį Pirmininko (akt. Ken Watanabe) vyresnioji Čijo sesuo patenka tiesiai į žemiausio rango viešnamį, o vos devynerių sulaukusiai Čijo „pasiseka“ – ji atsiduria vienuose garsiausių geišų namų. Čijo patenka į šeimininkės - Motinėlės (akt. Kaori Momoi) globą. Mergaitė tampa tarnaite, dirbančia tik už maistą ir stogą virš galvos. Kol vyresnioji nenuspręs, jog mergaitė tinkama tapti geiša.

Vargšė Čijo triūsia nuo ryto iki vakaro, tvarkydama geišų apartamentus, gamindama valgį ir patarnaudama Hatsumomo (akt. Gong Li) – svarbiausiai namų geišai, kuri nepraleidžia progos visais įmanomais būdais apkartinti mergaitės gyvenimą. Čijo dienas praskaidrina tik draugystė su likimo drauge pravarde Moliūgė (akt. Youki Kudoh) ir reti susitikimai su Pirmininku – vieninteliu saitu su praeitimi.

Pamažu Čijo apsipranta su gyvenimu pasilinksminimo namuose ir ima perprasti intrigų kupiną geišų gyvenimą. Mergaitė išmoksta laviruoti siaurais namų koridoriais ir dar siauresniais plyšeliais tarp konkuruojančių geišų. Ji supranta, kad moteris pasilinksminimo namuose yra tik prekė, kuri gali būti aukštos kokybės ir brangiai kainuojanti arba... nieko verta. Čijo išmoksta, kad meilė tokiame pasaulyje – nepageidaujama, o vyrai, kuriuos geiša sutinka – klientai ir nieka daugiau.

Sulaukusi paauglystės ir išgražėjusi Čijo (akt. Ziyi Zang) ima kelti grėsmę Hatsumomo viešpatavimui, tad Motinėlei nelieka nieko kito, kaip perduoti merginą konkuruojančių namų geišos Mamehos (akt. Michelie Yeoh) globon. Čijo gauna naują vardą Sajuri ir pradeda geišos mokslus. Mamehos globoje mergina išmoksta visko, ką privalo žinoti profesionali geiša.

Čijo-Sajuri jausdamasi vienut vienutėlė visame pasaulyje “nusižengia” geišos etikai – jos širdyje nedrąsiai įsiliepsnoja jai visam gyvenimui uždraustas jausmas - meilė Pirmininkui…

Staiga prasidėjęs Antrasis Pasaulinis karas sugriauna nusistovėjusią tvarką: pasilinksminimo namai išdraskomi, o geišas likimas išblaško po visą Japoniją. Tačiau, kai Čijo jau nieko nebesitikėjo, likimas jai paruošė malonią staigmeną...

Režisierius: Rob Marshall

Scenarijaus autorius: Arthur Golden

Vaidina: Ziyi Zhang, Ken Watanabe