Terminatorius: Išsigelbėjimas
Terminator: Salvation (2009)
Žanras: Veiksmo, trileris, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2009-06-05
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

Įspūdingai atgaivinęs žmogų-šikšnosparnį Betmeną ūmaus būdo Christianas Bale'as pasiryžo reanimuoti ir kitą kultinį personažą – Terminatorių. Režisierius McG dar prieš 4 metus siūlė aktoriui kovotojo prieš galinguosius robotus Džono Konoro vaidmenį, bet tuomet jo nesudomino. Vis tik skandalingasis britas pasirašė kontraktą iš karto dėl vaidinimo visoje trilogijoje, vos tik sužinojo, kad fantastinio veiksmo trilerio scenarijų perrašinėja "Tamsos riterio" režisieriaus Chistopherio Nolano brolis Jonathanas ("Memento", "Prestižas").

Jameso Camerono inicijuotos apokaliptinio kūrinio ketvirtoji dalis daugelyje šaltinių įvardijama laukiamiausiu 2009 m. vasaros sezono filmu. Iš jo tikimasi naujų finansinių rekordų, stilingų vaizdų, efektingų veiksmo scenų ir nerealios kokybės, nors ne visiems imponuoja kvailos veiksmo komedijos "Čarlio angelai" autorius McG, kuris drąsiai prisiėmė milžinišką atsakomybę. Režisieriui užteko parodyti 15 minučių būsimojo hito ištrauką, kad išsklaidytų prodiuserių abejones ir būtų oficialiai patvirtintas penktojo filmo vedliu. Dar galime grįžti į netolimą praeitį ir prisiminti, kai 1999 metais niekas netikėjo, kad Peteriui Jacksonui užteks patirties įveikti trilogiją "Žiedų valdovas", bet dabar jau žinome, kokios stulbinančios sėkmės jis sulaukė.

Nuo pat pirmųjų dienų nerimsta gandai apie paties legendinio "Terminatoriaus" dalyvavimą bent reikšmingame epizodiniame vaidmenyje, bet šio fakto kol kas niekas neskuba patvirtinti. Senas geras Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris kultūrizmo treniruotes iškeitė į politines intrigas ir neturi daug laisvo laiko. Kalbama, kad McG sugalvojo originalų būdą, kaip išnaudoti 61-erių austrų kilmės veteraną. Jis nuskenavo Arnio veidą ir įrašė balsą, o kultinį robotą T-800 patikėjo vaidinti aktoriui Rolandui Kiskingeriui, kuris lyg tyčia turi Arnoldo Schwarzeneggerio išvaizdos bruožų ir netgi įkūnijo jį viename TV filme. Tokia neoficiali informacija leidžia spėlioti, kad "Bendžamino Batono" vaizdo efektų kūrėjų sugalvota technologija leis mums atjaunintą žinomo Terminatoriaus veidą prilipdyti prie kito aktoriaus kūno.

Ar jūs pasiruošę kelionei į 2018 metus, kai niekšingieji robotai jau bus išnaikinę apie 95% civilizacijos ir šiuolaikinį pasaulį pavertę beveide dykuma? Tai bus moderniųjų efektų ir makiažo profesoriaus Stano Winstono gulbės giesmė. Keturių "Oskaro" premijų laureatas intensyviai dirbo projektuodamas gigantiškus robotus, bet iškeliavo į Dangaus karalystę nesulaukęs dar vienos premjeros.

Režisierius: McG

Scenarijaus autorius: James Cameron, Gale Anne Hurd

Vaidina: Christian Bale, Anton Yelchin, Sam Worthington, Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood, Common, Jadagrace, Helena Bonham Carter, Roland Kickinger, Chris Ashworth, Chris Browning, Jane Alexander