Angelai ir demonai
Angels & Demons (2009)
Žanras: Drama, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-05-13
Trukmė: 2h 25 min
Cenzas: zzz_N/A

1,27 mln. Lt pajamas Lietuvoje atnešusio skandalingojo "Da Vinčio kodo" tęsinyje, sukurtame pagal rašytojo Dano Browno romaną, susipažinsite su įvykiais, kuriuose profesorius ir simbologas Robertas Langdonas atskleidžia religinės organizacijos "Illuminati" kėslus sugriauti ir nuo Žemės paviršiaus nušluoti Vatikaną. Neįtikėtiną sąmokslo teoriją dviejų "Oskaro" premijų laureatui Tomui Hanksui padeda arba trukdo tirti solidus visiems žinomų aktorių būrys - britas Ewanas McGregoras (trys pirmieji "Žvaigždžių karų" epopėjos epizodai, "Mulen Ružas"), danas Nikolajus Lie Kaasas ("Adomo obuoliai", "Kandidatas", "Broliai"), vokietis Arminas Muelleris Stahlis ("International"), švedas Stellanas Skarsgardas ("Karibų piratai") ir žydė Aylet Zurer.

Režisierius Ronas Howardas tikėjosi nufilmuoti lietuviško kraujo turinčio amerikiečių žydo Akiva Goldsmano ir Davido Koeppo scenarijų autentiškose vietose, bet Bažnyčios vadovai griežtai uždraudė įnešti prieštaringai vertinamų amerikiečių kameras į Vatikaną ir netgi anuliavo jau išduotus oficialius leidimus. Svečiams iš Holivudo pavyko mikliai užfiksuoti reikalingus eksterjerus Italijos sostinėje Romoje, o bažnyčių interjero fragmentus teko atkurti Los Andželo studijose ir uždėti įspėjantį ženklą "Visiškai slaptai".

Dinamiško detektyvinio tyrimo maršrutas nuveda 400 metų senumo simbolius šifruojančius mokslininkus į paslaptingas kriptas, pavojingas katakombas, ne mažiau paslaptingas apleistas bažnyčias su slaptais senoviniais ženklais, bibliotekų archyvus ir šimtmečius nebenaudojamą iliuminatų slėptuvę - bene labiausiai įslaptintą vietą Žemėje.

Režisierius: Ron Howard

Scenarijaus autorius: Dan Brown, Akiva Goldsman

Vaidina: Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, David Pasquesi, Cosimo Fusco, Allen Dula