N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Puikybė ir garbė
Pride and Glory (2008)
Žanras: Kriminalinė drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2008-12-05
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Tikroviškas Niujorko policininkų gyvenimas... Įtempta kriminalinė drama apie tamsiojoje pasaulio pusėje atsidūrusius tvarkos sergėtojus, įsivėlusius į korupcijos skandalą.

Šį aštrų kriminalinįį trilerį puošia dviejų žymių aktorių tandemas: Colinas Farrellas ir Edwardas Nortonas.

Tirnių giminės tradicijos perduodamos iš kartos į kartą. Kiekvienas vyras šioje šeimoje tampa policininku. Moterys teka tik už policijos pareigūnų. Niujorko tvarkos sergėtojas Rėjus užaugo vadovaudamasis gėrio ir teisingumo principais. Sąžinė ir padorumas - svarbiausios šeimoje puoselėtos vertybės. Palaikyti tvarką – į kraują įaugusi giminės tradicija. Didžiausia Rėjaus svajonė – tapti policininku. Bet jis nė nenutuokė, kokį pragarą teks pereiti...

Kai mieste nužudomi 4 policininkai, atskleisti šią paslaptį Rėjui tampa garbės reikalu. Tyrimui įpusėjus ima aiškėti, kad prie kolegų nužudymo prisidėjęs jo vyresnysis brolis. Pasaulis staiga griūna, šeimos dorovė pakimba ant plauko. Kurią pusę palaikyti? Sąžiningas pareigūnas susiduria su sunkia moraline dilema: ginti saviškius ir nuslėpti tiesą, išduodant įsitikinimus?..

Tiesa ar melas, ištikimybė ar išdavystė, gėris ar blogis, išdidumas ar garbė – kas nugalės šioje dramoje?

Režisierius: GAVIN O‘CONNOR („Stebuklas“,“Tumbleweeds“)

Aktoriai: COLIN FARRELL („Harto karas“,“Majamio policija“, “Aleksandras Makedonietis“) EDWARD NORTON („Nerealusis Halkas“,“Anapus slėnio“, „Itališkas apiplėšimas“) JON VOIGHT („Griaustinis tropikuose“, „Perl Harboras“)