Nenurodyta
"Kitokio kino klubas": "Pianistė"
"Kitokio kino klubas": "Pianistė" (2001)
Žanras: Drama / Erotika
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2008-04-22
Trukmė: 2h 08 min
Cenzas: Nenurodyta

Filmas laimėjo tris apdovanojimus: Isabelle Huppert ir kylanti prancūzų kino žvaigždė Benoit Magimel’is buvo pripažinti geriausiais aktoriais, o juostos režisierius - M.Haneke - pelnė “Didįjį žiuri prizą”.

Gruodžio 1 d. Berlyne Europos kino meno akademijos (European Film Academy - EFA) apdovanojimų įteikimo ceremonijoje Isabelle Huppert buvo pripazinta GERIAUSIA EUROPOS AKTORE ir apdovanota šiuo prizu už pagrindinį vaidmenį filme "Pianistė".

Filmo herojė Erika Kohut (akt. Isabelle Huppert) - fortepijono mokytoja Vienos konservatorijoje. Jai jau per keturiasdešimt, tačiau moteris vis dar gyvena su savo motina (akt. Annie Girardot) – girtuokliaujančia liguista despote, siekiančia kontroliuoti visą savo dukters gyvenimą.

Asmeninio gyvenimo, Erika, galima sakyti, neturi; ji apsiriboja keliomis valandomis, kurias po darbo slapta praleidžia pornografinių filmų salonuose. Kukli tylios dėstytojos išvaizda slepia klaikią vienatvę ir visus įmanomus kompleksus. Jos seksualumas – tai šokiruojantis vojerizmo ir mazochizmo derinys.

Atrodo, jog gyvenimas bėga pro šalį, tačiau Eriką netikėtai įsimyli vienas iš jos studentų (akt. Benoit Magimel'is). Profesorė neskuba atsakyti tuo pačiu. Aistros akinamam jaunuoliui herojė pateikia šiurpių taisyklių sąrašą! Ir ne vien seksui…

Filmas nominuotas

2001-ųjų metų Tarptautinio Kanų festivalio

"Auksinei palmės šakelei".