Nenurodyta
GALA: Skafandras ir drugelis
GALA: The Diving Bell and the Butterfly (2007)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Gala kino festivalis
Kino teatruose nuo: 2008-02-22
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: Nenurodyta

Režisierius: Julian Schnabel

Aktoriai: Mathiew Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josée Croze, Anne Consigny, Patrick Chesnais, Max von Sydow

Tai tikra vieno žmogaus istorija. Jo vardas Jeanas-Dominique Bauby. Jis buvo populiaraus madų žurnalo "Elle" prancūziškosios versijos vyriausiasis redaktorius.

Po netikėto insulto energingas ir guvus donžuanas atsigauna su itin retu "uždaryto viduje" sindromu. Visiškai paralyžuotas Jeanas-Do tampa įkalintas savo kūno skafandre ir gali judinti tik vieną akį, mirksinčią tarsi drugelis sparneliais.

Vienas mirksnis reiškia "taip", du mirksniai - "ne". Toks bus tolesnio jo gyvenimo kodas. Bet laki vaizduotė, nepalaužiamas protas, specifinis humoro jausmas ir neblėstanti atmintis veikia visu pajėgumu. Unikali aplinkybė leido vyrui išmokti mirksėjimo viena akimi abėcėlės ir perduoti savo mintis bei pojūčius. Skausmingai ilgo proceso metu jis sugebėjo paraidžiui sudiktuoti biografinės knygos "Skafandras ir drugelis" tekstą, kuri pasirodė prekyboje 1997-siais, likus vos trims dienoms iki Jeano-Dominique Bauby mirties. Jam buvo tik 45-eri.

2007-ųjų Kanų festivalio ir "Auksinio gaublio" prizai už geriausią režisūrą, "Auksinis gaublys" už geriausią filmą ne anglų kalba.