P.S. Myliu Tave.
P.S., I Love You (2007)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-02-01
Trukmė: 2h 06 min
Cenzas: zzz_N/A

Sudėtingi ir rimti vaidmenys dvejose sunkiose dramose garantavo jai du "Oskarus", tad Hilary Swank ("Vaikinai neverkia", "Mergina verta milijono") nusprendė atsipalaiduoti ir prajuokinti žiūrovus. Filmo siužetas yra susijęs su mirtimi, bet liūdnas akimirkas kompensuoja linksmomis ir romantiškomis situacijomis. Kai garsioji aktorė filmavosi įkvepiančioje dramoje "Rašytojai už laisvę", ją instruktavęs režisierius Richardas LaGravenesse prasitarė apie kitą savo projektą ir iš karto pasiūlė pratęsti bendradarbiavimą. Hilary Swank niekuomet negalvojo, kad galėtų vaidinti romantinėje komedijoje ir atskleisti moteriškumo paslaptis, bet nusprendė priimti karjeros iššūkį. Jos herojė netenka mylimo vyro, bet gauna nerealią galimybę išdžiovinti ašaras, padainuoti karaoke, iškrėsti keletą šunybių, patekti į juokingas situacijas ir užmegzti meilės romanus ... net su trejais vyrukais.

Airijos ministro pirmininko Bertie Ahern dukters rašytojos Cecelios Ahern pirmosios novelės įvykiai vystosi jos gimtojoje šalyje, bet literatūrinį kūrinį adaptavęs Richardas LaGravenesse ("Arklių užkalbėtojas", "Medisono grafystės tiltai", "Karalius žvejys") nusprendė beveik visą veiksmą perkelti į Niujorką. Hilary Swank įkūnyja 30-metę merginą, gedinčią dėl sunkios ligos mirusio sutuoktinio, kuris dar spėjo paruošti netikėtą ir malonią staigmeną. Prieš iškeliaudamas Anapilin jis parašė mylimajai net 10 laiškų su specialiomis instrukcijomis, kuriuos ji turėtų gauti kiekvieno mėnesio pradžioje, būtinai įvykdyti nurodytą planą ir iš naujo atrasti save.

Tai nuoširdus ir šiltas filmas apie didelę meilę, nenuspėjamus gyvenimo netikėtumus ir pačius tikriausius draugus. Niekuomet komedijos žanre savęs nebandžiusi Hilary Swank susidūrė su labai sudėtinga užduotimi, nes jai reikėjo atrodyti linksmai ir gražiai, o kartu vaidinti netekties skausmą. Surasti teisingą kelią ir sukontroliuoti emocijas aktorei padėjo profesionalios partnerės Kathy Bates, Lisa Kudrow, Gina Gershon ir romantiškųjų vyrukų trio - Harry Connickas jaunesnysis, Jeffrey Deanas ir Gerardas Butleris. Būtent jam teko suvaidinti tą nelaimėlį vyrą, kuris neišsemiamu išradingumu pratęsė tragiškais akcentais nusidažiusį romantiškos meilės nuotykį.

Filmavimo darbai Niujorke aktorei priminė paauglystę, kai kelias savaites su mama ji praleido ... automobilyje, kol susirado kuklų butą. Šiame mieste Hilary Swank gyveno su savo buvusiu vyru Chadu Lowe'u, bet po skyrybų išsikraustė į Los Andželą.

Režisierius: Richard LaGravenese

Scenarijaus autorius: Richard LaGravenese, Steven Rogers

Vaidina: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, James Marsters, Jeffrey Dean Morgan