Invazija
Invasion, The (2007)
Žanras: Mistinis siaubo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2007-11-16
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Žinomo vokiečių režisieriaus Oliverio Hirschbiegel‘io fantastinis mistinis trileris su puikiu aktorių duetu Nicole Kidman ir Danieliu Craigu, kurį prodiusavo Holivudo hitų prodiuseris Joelis Silveris („Matrica“) su ne mažiau garsais kolegomis.

Tai is­to­ri­ja apie pa­slap­tin­gą epi­de­mi­ją, netikėtai užpuolusią visą planetą. Epidemija plinta netikėtu greičiu, sukeldama didžiulę paniką, nes žmonės pradeda radikaliai keistis ir nepaaiškinamai elgtis.

Psichiatrė Kerol (Nicole Kidman) bando atrasti raktą nuo nepaaiškinamos ligos, kuria užsikrėtę žmonės naktimis tampa viskam apatiškos būtybės, kurias vargu, ar galima pavadinti žmonėmis. Žmonija puola dar nepažintas virusas, kuris kardinaliai pakeičia žmogaus elgesį. Kai Kerol sūnus užsikrečia šia infekcija, ji su kolegomis stengiasi kuo greičiau surasti priešnuodžius, kol likęs pasaulis dar neprarastas, nes virusas plinta neįtikėtinu greičiu. Dar vakar sutikti žmonės, šiandien jau yra nebe tie... Netrukus Kerol išsiaiškina, kad užduotis bus beveik neįveikiama, nes viruso kilmė – nežemiška, o sustabdyti tai, kas nepažįstama beveik neįmanoma... Ji suvokia, kad turi apginti sūnų, kuris galbūt yra svarbiausias raktas siekiant sustabdyti artėjantį nepažinto ir pavojingo viruso antplūdį. Laimei, šioje kovoje už sūnaus gyvybę ir žmonijos ateitį, Kerol – ne viena. Jai padeda kolega, kurį vaidina naujasis Bondas Danielis Craigas. Tarp dviejų žmonių, siekiančių sustabdyti, viruso invazija užsimezga jausmai...

Vaidina: Nicole Kidman („Šaltasis kalnas“, „Dogvilis“, „Valandos“, „Mulen Ružas“), Danielis Craigas („Kazino Royale“, „Kapų plėšikė Lara Kroft“, „Miunchenas“), Jeremy Northam („Amistadas“, „Idealus vyras“,Nuosprendis“)

Režisierius: Olivier Hirshbiegel (‚Trečiojo Reicho žlugimas“, „Ekperimentas)“