Kambarys 1408
1408 (2007)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: Dimension Films
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2007-08-03
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: zzz_N/A

Geriausias šių metų siaubo trileris. Viena iš stipriausių rašytojo Stepheno Kingo ("Žalioji mylia", "Pabėgimas iš Šoušenko kalėjimo", "Švytėjimas") novelių ekranizacijų. Psichologinis gąsdinimas žymiai efektyvesnis už žiaurų ir kruviną smurtą. Daug įmanomų interpretacijų paliekantis stiprus ir nenuspėjamas finalas. Taip švedų kilmės režisieriaus Mikaelio Hafstromo ("Blogis", "Sugundytas") naujausią filmą sutiko įtakingiausi JAV kino kritikai.

Populiarusis aktorius Johnas Cusackas vaidina Kalifornijoje gyvenantį turistinių vietovių gido autorių. Jis mėgsta rašyti apie garsiausius Amerikos teritorijoje esančius objektus, kuriuose žmonėms vaidenasi. Keistą darbą mėgstantis vyriškis netiki jokiais vaiduokliais, visagaliu Dievu ir pomirtiniu gyvenimu. Staigi mažos dukrelės Keitės mirtis pavertė jį užkietėjusiu skeptiku. Netikėta tragedija atšaldė Maiko jausmus žmonai, todėl kadaise įsimylėję sutuoktiniai beveik nebendrauja.

Maikas nuolat seka informaciją apie juodosios lemties paženklintas vietas, todėl susidomi intriguojančiais gandais apipintu Niujorko viešbučiu "Dolphin". Nepažįstamas anonimas ką tik atsiuntė jam atvirutę, įspėjančią jokiais būdais neįžengti į kambarį Nr. 1408. Rašytojo interesą dar labiau padidina telefonu išsiaiškintas faktas, kad minėtas kambarys yra visiems laikams užrezervuotas, t.y. šeimininkai jau neįleidžia ten lankytojų.

Vos atvykęs į Manheteno rajoną Maikas susitinka su viešbučio valdytoju Gerardu Olinu (akt. Samuelis L.Jacksonas), kuris dar kartą įspėja apie realią grėsmę gyvybei ir primygtinai rekomenduoja pasirinkti bet kurį kitą kambarį. Tačiau konkretų tikslą turintis autorius nenori svarstyti jokių alternatyvų. Maža to, jis net neabejoja, kad kalbos apie prakeiktame kambaryje įvykusias savižudybes, žiaurius susižalojimus ir kitokias keistas anomalijas yra tik kruopščiai apgalvotas melas.

Nepaisydamas pakartotinų įspėjimų ir maldavimų rašytojas drąsiai ryžtasi užsidaryti kambaryje Nr. 1408. Jo nesustabdo informacija, kad per pastarąjį mėnesį net 4 žmonės susidūrė su rimtomis problemomis, o viena moteris dėl nežinomų priežasčių išsidūrė sau akis. Per 95-erių metų istoriją būtent šiame kambaryje mirties giltinę pasitiko 56 turistai.

Pirmas įspūdžiai pernelyg nesužavi, nes tai pasirodo paprastas, eilinis ir nieko neišsiskiriantis kambarys. Tačiau Maikas kruopščiai patikrina ir atidžiai apžiūri kiekvieną kampą, o patirtus įspūdžius įrašo į diktofoną.

Bet netrukus kambaryje Nr. 1408 prasideda keisti paranormalūs reiškiniai, kuriuos didelę patirtį sukaupusiam Maikui pakelti per sunku. Norėdamas išvengti paranojos priepuolio jis nusprendžia išsiregistruoti iš viešbučio šiek tiek anksčiau, tačiau sužino dar baisesnį dalyką, kad to padaryti jau nebeįmanoma. Kambario durys neatsidaro. Susisiekti su viešbučio personalu nepavyksta.

Maikui teks per prievartą likti "sušiktai blogame", neeiliniame, formas keičiančiame ir kraupias paslaptis saugančiame kambaryje iki nuomoje nurodytos dienos.

Nevažiuokite į jokius "Nakvynės namus", pasidėkite visus "Pjūklus" garažo lentynoje, neatsiliepkite į draugų "Skambučius", pamirškite audienciją pas "Mirčių kolekcionierių" ir daugiau nesapnuokite "Šmėklų". Jūsų laukia psichologinio siaubo atrakcionas su nenumaldoma įtampa, paranojiškais pojūčiais, juodo humoro momentais, bauginančiais garsais ir įspūdingais specialiais efektais.

Režisierius: Mikael Hafstrom

Scenarijaus autorius: Matt Greenberg, Scott Alexander, Larry Karaszewski

Prodiuseriai: Lorenzo di Bonaventura

Vaidina: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack, Tony Shalhoub