Mis Poter
Miss Potter (2007)
Žanras: Biografinis
Sukurta: The Weinstein Co.
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2007-04-06
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: zzz_N/A

Pripažintas ir gerbiamas australas Chrisas Noonas sugrįžimo į didįjį kiną laukė net 11 metų. Būtent tiek laiko jau prabėgo po neįtikėtinos sėkmės sulaukusios nuoširdžios nuotykių komedijos apie kalbantį paršelį "Mažylis" (Babe). Ilga pertrauka nepadarė jokios neigiamos įtakos režisieriui veteranui, kuris naujausiame filme vėl sukūrė magišką, stilingą ir emocingą pasaulį. Jame paviešėjus bent keletą minučių - sunku išlikti abejingam. Animaciniais intarpais papildytos biografinės dramos centre - fenomenalus aktorės Renee Zellweger ("Bridžitos Džouns dienoraštis") vaidmuo, kuris buvo nominuotas "Auksinio gaublio" premijai.

XX amžiaus pradžia. Londonas. Netekėjusi 36-erių metų Beatričė Poter (akt. Renee Zellweger) vis dar gyvena viename bute kartu su savo turtingais tėvais, kurie kategoriškai nepritaria dukters užsiėmimams ir priekaištauja dėl jos keistų charakterio bruožų. Moteris beveik neturi draugų ir lasvalaikį leidžia pedantiškosios bičiulės Mis Vigin draugijoje. Ji entuziastingai rašo knygas vaikams ir iliustruoja tekstą gražiais gyvūnų paveikslėliais, nes nuoširdžiai viliasi kada nors susirasti patikimą leidėją ir atspausdinti savo knygeles.

Griežtoji mama Helena (akt. Barbara Flynn) atvirai išsako savo nuomonę, kad užsisvajojusi Beatričė veltui gaišta laiką, ir pataria jai greičiau susirasti vyrą. Bet rašytoja nenustoja tikėti savo kūryba ir dažnai įsivaizduoja atgijančius išgalvotus personažus įvairiose gyvenimiškose situacijose, todėl būtent su triušiais, ančiukais, ežiukais ir kitais gyvūnais dalijasi nerealiausiais sumanymais, pojūčiais, svajonėmis ir abejonėmis.

Pagaliau jai nusišypso laimė ir Beatričė susipažįsta su broliais Haroldu ir Fruingu, kuriems rankraščiai palieka didžiulį įspūdį. Patyrę leidėjai pasižada rūpintis rašytojos karjera tikrai ne dėl galimos finansinės naudos, bet dėl galimybės užimti savo jaunesnįjį ir neįgudusį brolį Normaną (akt. Ewanas McGregoras). Šis nedvejodamas imasi darbo ir pateikia asmeninę viziją ateities perspektyvoms. Sparčiai suredaguota pirmoji knyga "Triušis Piteris" netrukus pasiekia spaustuves ir knygynų lentynas, nors abejojančių jos sėkme daugelis netrūksta.

Tačiau neįtikėtini pardavimų rezultatai ir milžiniškas skaitytojų susidomėjimas užčiaupia skeptikus. Bendri reikalai priverčia verslo partnerius susitikinėti ir bendrauti vos ne kiekvieną dieną. Beatričė vis dažniau pradeda lankytis Varnų šeimos namuose ir lengvai randa bendrą kalbą su netekėjusia Normano seserimi Mile (akt. Emily Watson). Tokie apsilankymai greitai perauga į karštus jausmus, nes valiūkiškas redaktorius ir perspektyvi rašytoja beprotiškai įsimyli.

Tačiau rimtos problemos prasideda, kai drąsos nestokojantis ir inteligentiškas Normanas ryžtasi pasipiršti svajingajai menininkei Beatričei. Moteris jaučiasi neapsakomai laiminga ir patenkinta pasiūlymu ištekėti, bet jos principingieji tėvai prieštarauja užsimezgusiems santykiams ir būsimai santuokai su žemesnį socialinį sluoksnį atstovaujančiu vyru. Jie net negali susitaikyti su mintimi, kad vienturtę dukterį teks išleisti pas paprasčiausią prekybininką.

Šį kartą Beatričė ryžtasi pasipriešinti snobiškų tėvų nuomonei, neklausyti nelogiškų patarimų ir griežtai atsakyti į užgailiojančius įžeidimus. Vis stiprėjanti meilė jai yra svariausia priežastis kardinaliai pakeisti gyvenimą ir ištrūkti iš įgrisusio Londono į užmiestį. Palikimu paveldėtame žemės sklype rašytoja mėgina susikurti svajonių pasaulį gražiame gamtos kampelyje, o įvairiais išbandymais patikrinti nuoširdžius jausmus Normanui.

Jausmingas, pasakiškas ir romantiškas filmas tiems žiūrovams, kuriems patinka literatūra ir kinas. Jeigu dar nepamiršote dramų "Niekados šalies beieškant", "Protas ir jausmai" ir "Puikybė ir prietarai", tai įsidėmėkite naujos premjeros datą - 2007 m. kovo 30 d.

Režisierius: Chris Noonan

Scenarijaus autorius: Richard Maltby Jr.

Vaidina: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Barbara Flynn, Bill Paterson