Nevykėlių mokykla
School of scoundrels (2006)
Žanras: Komedija
Sukurta: MGM
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-12-08
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Rodžeris (akt. Jon Heder) – drovus vaikinas. Drovumas jam kaišioja pagaliu į ratus visur – ir darbe, ir asmeniniame gyvenime. Vaikinukas net nedrįsta pakviesti į pasimatymą žavios kaimynės Amandos(akt. Jacinda Barrett), dėl kurios jau senokai džiūsta ir nemiega naktimis.

Ateina diena, kai Rodžeris nusprendžia: gana! Jis daugiau nebebus mėme. Rodžeris griebiasi populiariosios psichologijos vadovėlių, padedančių žmonėms susitvarkyti su kompleksais. Tačiau, kaip bebūtų apmaudu, drovuoliui Rodžeriui jie nepadeda. Vaikinas vistiek nedrįsta apginti savo teises darbe ar atsikirsti gatvės chuliganams. Tačiau labiausiai jį liūdina tai, kad ir kaip jis stengiasi nugalėti save, bet Amanda taip ir lieka nepasiekiama svajone.

Rodžeris galutinai netenka vilties kažką pakeisti savo jėgomis. Štai tada ir atskuba pagalba š pašalės – vaikino ausis pasiekia gandas apie slaptą mokyklą, kurioje iš tokių, kaip jis, padaro tikrus vyrus. Tačiau mokslai joje nepigūs – 5000 dolerių už kursą… Bet ko nepadarysi dėl merginos, kasdien audrinančios tavo vaizduotę. Rodžeris pasiryžta ir užsirašo į tikrų vyrų mokyklą.

Tikrų vyrų mokykloje paskaitas skaito daktaras P. (akt. Billy Bob Thorton). Jis švelniai tariant egocentriškas, o jo metodai gana netradiciniai. Per pirmą paskaitą Dr. P išsiunčia gaują nevykėlių studentų į mišką žaisti peintbolo. Bet tai tik pradžia – Rodžeriui ir jo nelaimės draugams tenka iškęsti kur kas daugiau. Dr. P mokymo programa sudaryta iš nuolatinio studentų įžeidinėjimų, karts nuo karto pagardinamų fiziniu skausmu, o asistavimo moterims sistema paremta „niekada nesakykit moteriai komplimentų“ ir „meluokit, meluokit ir dar kartą meluokit“ dogmomis.

Nepaisant visų kankynių, kurias turi iškęsti, Rodžeris stengiasi iš paskutiniųjų. Dr. P jam ir kitiems studentams žadėjo padėti „išlaisvinti vidinį liūtą“. Vaikinui netgi atrodo, jog tapo Dr. P favoritu. Vaikinukui mano, kad pamokos duoda rezultatų, ir svajonėse jis jau regi save ir Amandą jaukiame restoranėlyje prie žvakių šviesos...

Tačiau nutinka tai, ko Rodžeris visai nesitikėjo. Dr. P, kurio patarimų jis taip šventai klausė, iškrečia jam kiaulystę – iš panosės nukniaukia Amandą. Dėstytojas nusprendžia, kad nevykėlis Rodžeris nevertas tokio gardaus kąsnelio, o jam Amanda bus puiki pramoga.

Įžeistas ir įskaudintas Rodžeris pajunta, kaip staiga ir nieko neįspėjęs prabunda jo „vidinis liūtas“. Jis supranta, kad Amandos neatiduos niekam. Net „šauniajam“ Dr. P. Rodžeris nusprendžia: jei karas, tai karas. O kare kaip ir meilėje - ypač kare dėl meilės – visos priemonės pateisinamos...



„Niekšelių mokykla“ – puiki juodojo humoro komedija. Jei nors kartą tapot kiaulystės auka ir troškot KERŠTO, filmas kaip tik jums – išmoksit šunybių ir sužinosit, kuo tai gali baigtis.

Režisierius: Todd Phillips

Aktoriai: Billy Bob Thorton, Jon Heder, Jacinda Barrett, Matt Walsh, Horatio Sanz, Michael Klarke Duncan