Rikis Bobis: Greičiausio kvailio legenda
Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006)
Žanras: Nuotykių komedija
Sukurta: Columbia Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-10-13
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

Ar kada nors mėginote įsivaizduoti garsųjį lenktyninį trilerį "Greiti ir įsiutę" kaip iš koto verčiančią komediją? Populiarios TV laidos "Šeštadienio nakties karštinė" scenarijaus autorius ir režisierius Adamas McKay'us pasistengė visa tai įgyvendinti ir paversti realybe. Jis siūlo visiškai kitaip pažvelgti į NASCAR lenktynes ir tarpusavyje konkuruojančių vairuotojų gyvenimus.

Rikas Bobis (akt. Willas Ferrellis) ir Kalas Nautonas (akt. Johnas C.Reilly) yra geriausi vaikystės draugai, kurie nuo pat mažens įsimylėjo automobilius ir pradėjo dalyvauti lenktynėse. Dabar jie užima dvi pirmaujančias pozicijas NASCAR lenktyninkų klasifikacijoje. Linksmų plaučių vyrukai trasoje veikia kaip viena komanda ir padeda įveikti konkurentus, bet finišo liniją visuomet pirmasis kerta Rikas Bobis. Publika negaili simpatijų draugiškai sutariančiam duetui, o kiti prestižinių lentynių dalyviai prisibijo tokių priešininkų. Tačiau jų nenugalimumo mitą ryžtasi sudaužyti į šipulius ir sumaišyti su dulkėmis iš Prancūzijos atvykęs "Formulės 1" profesionalus pilotas Žanas Žirardas (akt. Sacha Baronas Cohenas). Pirmą kartą per savo karjerą susidūręs su tokiu ambicingu konkurentu Rikas Bobis privalės pademonstruoti visą savo talentą ir pasipriešinti vidiniams demonams, kad išsaugotų įprastą pirmąją vietą. Jo gyvenimo moto yra paprastas - jeigu nefinišuosi pirmas, tai būsi paskutinis.

Toks siužeto aprašymas visai neatrodo juokingas ir kuo puikiausiai tiktu eiliniam Holivudo filmui apie didvyrišką lenktyninką, kuriam tenka atlaikyti sunkiausius gyvenimo išbandymus, bet šį kartą kino ekrane pamatysite linksmą komediją, kurioje bus smagiai parodijuojami lenktyninio žanro filmai "Griausmo dienos", "Greiti ir įsiutę", "Dingti per 60 sekundžių" ir t.t. Jeigu iki šiol neesate girdėję apie pasaulinio garso lenktynininkus kaip Rikas Bobis ir Žanas Žirardas, tai nepergyvenkite, nes šie du personažai yra išgalvoti. Amerikiečių čempioną įkūnyja komikas Willas Ferrellis, suvaidinęs daug linksmų personažų filmuose "Zoolanderis", "Elfas", "Mano žmona - ragana", "Melinda ir Melinda" ir "Prodiuseriai". Jo aršiausią priešą vaidina vienas iš originaliausių komedijos specialistų - britas Sacha Baronas Cohenas, kuris yra geriau žinomas Ali G pseudonimu ir išgarsėjo visame pasaulyje sukūręs antro pagal populiarumą Kazachstano televizijos reporterio Borato Sagdijevo personažą. Apsimetęs juo populiarusis komikas vedė MTV kanalo Europos muzikos apdovanojimų ceremoniją ir dalyvavo daugybėje prestižinių renginių.

Režisierius: Adam McKay

Scenarijaus autorius: Will Ferrell, Adam McKay

Vaidina: Will Ferrell, John C. Reilly, Sacha Baron Cohen, Greg Germann