Įvairaus amžiaus žiūrovams
Lukas Skruzdėliukas
Ant Bully, The (2006)
Žanras: Animacija
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-09-29
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Lukas Niklis yra nerangus drovus dešimtmetis berniukas. Visai neseniai jo šeima persikraustė į kitą miestą, jis neturi draugų, o padaužos kaimynai ji nuolat išjuokia ir stumdo. Paauglė sesuo jį nuolat skaudina, o ir iš užsiėmusių tėvų pastaruoju metu jis nesulaukia pakankamai dėmesio.

Savo pyktį ir nusivylimą Lukas išlieja namo kieme kankindamas bejėges skruzdėles - spardydamas jas, mindydamas, purkšdamas vandenį. Tačiau Lukas net neįsivaizduoja, kad po jo kojomis slypi ištisas nuostabus pasaulis, o tai, kas jam atrodo, kaip „saujelė kvailų skruzdėlių“, iš tiesų yra didelės ir sudėtingos visuomenės, nariai. Už žiaurų elgesį skruzdėlių kolonija yra jį praminusi Luku „Naikintoju“. Skruzdėlėms jau atsibodo tai, kad jų namai ir jos pačios yra nuolat trypiamos, tad jos yra pasiryžusios kautis.

„Skruzdėlių Išminčius“ Zokas sukuria slaptą gėrimą, kurio paragavęs „milžinas“ Lukas susitraukia iki skruzdėlės dydžio ir skruzdėlių yra nugabenamas giliai po skruzdėlynu. Čia jis turės stoti prieš patį griežčiausią skruzdėlių teismą!

Padedamas vienintelės jam draugiškos geraširdės skruzdėlės Hovos, Lukas turi išmokti būti skruzdėle. Mat tik pripažintas ir priimtas skruzdėlių bendruomenės jis galės tikėtis vėl atgauti savo įprastinį dydį. Atsidūręs jam visai naujame skruzdėlių pasaulyje, Lukas išmoks daug svarbių gyvenimo pamokų: supras, kokie svarbūs ir reikalingi yra šeima ir draugai, išmoks pasitikėti savimi ir net ... sužinos, kaip apginti visą skruzdėlių koloniją nuo vabzdžių naikintojų!

Režisierius: John A. Davis („Forestas Gampas“, „Prarastasis“)

Prodiuseris: Tom Hanks

Įgarsino: Julia Roberts („Graži moteris“, „Meksikietis“, „Oušeno vienuoliktukas“, „Monos Lizos šypsena“, „Arčiau“, „Oušeno dvyliktukas“)

Nicolas Cage („Kalinių lėktuvas“, „Gyvatės akys“, „Dingti per 60 s“, „Adaptacija“, „Kodas L.O.B.I.A.I.“)

Meryl Streep („Kramer prieš Kramerį“, „Adaptacija“, „Valandos“, „Mandžiūrijos kandidatas“)