Klik! Arba gyvenimas pagreitintai.
Click (2006)
Žanras: Nuotykių komedija
Sukurta: Columbia Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-08-25
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: zzz_N/A

Talentingas architektas Maiklas Njumanas (akt. Adamas Sandleris) yra toks užimtas, kad namuose būna retas svečias. Ambicingas vyriškis trokšta įrodyti savo vertę ir džiaugiasi pelningų užsakymų gausa, bet nenutuokia, kad savanaudiškas ir arogantiškas vadovas Ameris (akt. Davidas Hasselhoffas) tiesiog naudojasi jo gerumu. Maiklas nori užsidirbti kuo daugiau pinigų ir tik po to pradėti mėgautis tikrais gyvenimo malonumais. Būtent todėl iš darbo kiekvieną dieną jis grįžta labai vėlai ir beveik neturi laisvo laiko, kurio reikalauja mylima žmona Dona (akt. Kate Beckinsale), du šaunūs vaikai ir rūpestingi tėvai.

Darboholiku tapęs Maiklas tikisi, kad artimiausi šeimos nariai jį supranta, ir viliasi, kad netrukus galės jiems atsidėkoti su kaupu. Vieną naktį pasižiūrėti televizorių įsigeidusį architektą išveda iš kantrybės daugybė namuose sukauptų nuotolinio valdymo pultų. Norėdamas palengvinti savo dalią, jis nusprendžia įsigyti universalų aparatą, kuriuo būtų įmanoma įjungti televizorių, DVD grotuvą ir kitus prietaisus, užskleisti kambaryje užuolaidas, atidaryti garažo vartus, pareguliuoti kondicionierių kambaryje ir t.t. Maiklas užsuka į vienintelę tokiu vėliu paros metu veikiančią parduotuvę, kurioje sutinka šiek tiek kuoktelėjusį išradėją Mortį (akt. Christopheris Walkenas). Šis pasiūlo atkreipti dėmesį į super specialų nuotolinio valdymo pultą, galintį pakeisti bet kurio eilinio žmogaus gyvenimą. Ekscentriškasis mokslininkas šį technikos stebuklą yra linkęs atiduoti nemokamai, bet su viena svarbia sąlyga, kad naujasis savininkas jo niekuomet negalės grąžinti atgal.

Jau netrukus Maiklas įsitikina neįprasto pulto privalumais, kai sugeba užtildyti lojantį šunį ir sustabdyti žmonos isterišką rėkimą. Pagaliau jis įsitikina, kad su šiuo paslaptingu aparatu įmanoma valdyti savo realybę - prasukti nemaloniausius ir nemėgstamiausius gyvenimo momentus, trumpam sustabdyti laiką, sužinoti netolimos ateities perspektyvas, paviešėti dar tik būsimose sūnaus vestuvėse, pasiklausyti audio komentaro apie praleistus metus, o taip pat dar kartą sugrįžti į džiaugsmingiausius įvykius. Kas gi nenorėtų vieno mygtuko paspaudimu išvengti automobilinių kamščių miesto gatvėje, sutrumpinti eilę prekybos centre, žaibiškai išgydyti slogą, atsukti laiką atgal į pirmąjį pasimatymą su dabartine žmona? Architektas pradeda naudotis nerealia dovanėle įvairiausiose situacijose net neįtardamas, kad išvakarėse pasirašė paktą su šėtonu ir už naują pramogą turės sumokėti siaubingą kainą. Jis dar nežino, kad valdymo pultas yra labai pavojingas ir protingas, todėl bet kurią akimirką gali įsijungti į savarankišką rėžimą ir savo nuožiūra prasukti savininko gyvenimo etapus, nepaisydamas į jokius norus ar specialius pageidavimus.

Maiklas turi teisę tik stebėti atminties lobynuose užfiksuotus įvykius, bet absoliučiai nieko negali pakeisti ir įtakoti savo lemties. Todėl labai greitai jis tampa savotišku magiškojo aparato įkaitu, privalo išgyventi pramogų metu praleistus įvykius ir vis atsiduria ne ten, kur pats norėtų. Tik patyręs žiaurių sukrėtimų dozę ir apimtas sentimentų Maiklas pradeda suvokti savo klaidas, kurias padarė pagreitinto gyvenimo kelyje.

Kai kurie žymiausi JAV kino kritikai šią pamokančią ir dramatišką komediją vadina geriausiu aktoriaus Adamo Sandlerio filmu, kuriam puikių atsiliepimų negaili ir viso pasaulio žiūrovai. Jo dėka TV laidos "Šeštadienio nakties karštinė" ir komedijų "Kietas tėtušis", "Vestuvių dainininkas", "Šėtoniškas Nikis", "Psichoterapija", "Vandens išnešiotojas" žvaigždūnas įgijo žymiai daugiau gerbėjų už Amerikos ribų.

Populiarios komedijos "Briusas visagalis" scenarijaus autoriai Steve'as Korenas ir Markas O'Keefe'as sugalvojo naują fantaziją, kurioje bus daug juokingų pokštų ir originalių komiškų parodijų, ašarą išspaudžiančių ir susimąstyti priverčiančių sentimentalių momentų, specialiais efektais patobulintų įsimintinų kelionių į ateitį ir praeitį.

Nuo rugpjūčio 25 d. Lietuvos kino teatrus pasieks komedija su originalia idėja ir įspūdinga aktorių komanda, kurioje be kapitono Adamo Sandlerio dar yra žavioji britų gražuolė Kate Beckinsale ("Perl Harboras", "Aviatorius", "Kitoks pasaulis"), daugybę įsimintinų vaidmenų sukūręs "Oskaro" premijos laureatas Christopheris Walkenas ("Elnių medžiotojas", "Niujorko karalius", "Pagauk, jei gali", "Mirties zona"), TV serialo "Gelbėtojai" veteranas Davidas Hasselfoffas ir "Amerikietiško pyrago" žvaigždė Jennifer Coolidge.

Režisierius: Frank Coraci

Scenarijaus autorius: Steve Koren

Vaidina: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken