Banditės
Bandidas (2006)
Žanras: Nuotykių komedija
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-08-25
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: zzz_N/A

1880-ieji. Meksika. Nesuderinamų kontrastų šalis, kurioje netrūksta pinigų aruodus susikrovusių turtuolių, bet dar daugiau žmonių gyvena skurdžiai ir vos sugeba išmaitinti savo šeimas. Tokiomis sąlygomis Europoje studijavusi turtingo bankininko duktė Sara (akt. Salma Hayek) ir tik su savo arkliu mokanti bendrauti kukli kaimietė Marija (akt. Penelope Cruz) niekuomet negalėtų susidraugauti, tačiau pačiu netikėčiausiu momentu jas suvienyja visagalis likimas. Kai Amerikos banko "New York Bank and Trust" magnatas Teiloras Džeksonas (akt. Dwightas Yoakamas) sumąstė nelegaliais ir kruvinais būdais pasisavinti Meksikos žemes ir per jas nutiesti geležinkelį, tai abi merginos atsidūrė toje pačioje barikadų pusėje.

Žiaurusis niekadėjas padarė didelę klaidą, kai negailestingai iššaudė Marijos šeimos narius ir apsukriai nunuodyjo Saros tėvą. Todėl keršto trokštančios dvi drąsuolės ryžtasi apginti savo tėvų nuosavybę ir sukurpia labai originalų veiksmų planą. Jos tampa bebaimėmis banditėmis ir pradeda grobti "Bank and Trust" tinklui priklausančius filialus, nes nori pasisavinti visus Teilorui Džeksonui priklausančius pinigus. Pajutęs akivaizdų pavojų, niekšas iš Niujorko pasamdo savo pusbrolį idealistą Kventiną (akt. Steve'as Zahnas), kuris privalo mikliai sučiupti ir areštuoti jaunasias išsišokėles. Tačiau patyręs policijos pareigūnas ir išradingas psichologas nesugeba atsispirti gražuolių kerams ir vilionėms, ko pasekoje jis tampa merginų bendrininku. Gandas apie išpopuliarėjusias seksualiasias plėšikes greitai pasklinda per visą Meksiką, o turtus vis prarandantis ir įsiučio priepuolių kamuojamas bankininkas su savo smogikų gauja tikisi sustabdyti Sarą ir Mariją.

32 mln. eurų biudžeto vesternas su įspūdingomis veiksmo scenomis, originaliais kaskadiniais triukais, juokingais pokštais, gražiais gamtos vaizdais ir dvejomis pasaulinio garso gražuolėmis garantuoja puikią kino pramogą karštos vasaros pabaigai.

Režisierius: Joachim Roenning, Espen Sandberg

Scenarijaus autorius: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Prodiuseriai: Luc Besson

Vaidina: Penélope Cruz, Salma Hayek, Steve Zahn, Dwight Yoakam, Denis Arndt, Audra Blaser, Sam Shepard