Ir velnias dėvi Prada
Devil Wears Prada, The (2006)
Žanras: Komiška drama
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2006-10-06
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

Ji negalėjo net įsivaizduoti, jog gavusi savo svajonių darbą, pateks į tikrą pragarą…

Pagal milžiniško populiarumo sulaukusį rašytojos Lauren Weisberger romaną sukurtas velniškai juokingas ir iki ašarų jaudinantis filmas pasakoja apie pačią nežmoniškiausią pasaulyje viršininkę ir pačią kantriausią pavaldinę.

Andrėja (akt. A. Hathaway), jauna mergina iš mažo miestelio, vos tik baigusi koledžą gauna darbą, dėl kurio milijonai jos bendraamžių kristų negyvos. Ji pradeda dirbti garsaus ir įtakingo madų žurnalo leidėjos ir vyriausiosios redaktorės Mirandos Pristli (akt. M. Streep) asistente. Andrėja atsiduria įstaigoje, kur už kiekvieno  kampo tik ir girdisi „Prada!“, „Armani!“, „Versace!“. Čia karaliauja neapsakomo lieknumo stilingos moterys ir žavūs vyrai.

Kiekvieną mielą dieną Andrėjos ištvermė bandoma trumpais griežtais nurodymais telefonu: nupirkti specialiai redaktorei pasiūtus „Chanel“ teniso šortukus, Mirandos padūkėlėms dukroms asmeniniu lėktuvu į Paryžių nuskraidinti naujausią, dar knygynų lentynose nepasirodžiusią knygą apie Harį Poterį, patiekti Mirandai latte kavą tokio tirštumo, kokio ji labiausiai mėgsta ir t.t. Užduotys sunkėja nuo paprasčiausiai nemalonių iki tiesiog nežmoniškų, ir Andrėja pamažu pradeda suvokti, kad tas darbas, dėl kurio jos bendraamžės kristų negyvos, ją gali nuvaryti į kapus. O jeigu liktų gyva, tektų pamąstyti, ar jis iš tiesų vertas tokios aukos.

Vienas iš pagarsėjusio serialo „Seksas ir miestas“ kūrėjų Davidas Frankelis šmaikščiai, su subtilia ironija pasakoja apie aukštuomenės ir madų pasaulio užkulisius, o pagrindinius vaidmenis filme įtikimai sukūrė dviejų „Oskarų“ laureatė Meryl Streep bei jauna kylanti Holivudo žvaigždė Anne Hathaway.

Rež. Davidas Frankelis (TV serialas „Seksas ir miestas“)

Vaidina: Anne Hathaway („Princesės dienoraštis“, „Princesės dienoraštis 2: karališkosios sužadėtuvės“, „Kuprotasis kalnas“), Meryl Streep („Medisono apygardos tiltai“, „Dirbtinis intelektas“, „Adaptacija“, „Valandos“, „Mandžiūrijos kandidatas“, „Neįtikėtinos Lemoni Sniketo istorijos“), Adrianas Grenier („Dirbtinis intelektas“), Tracie Thoms, Gisele Bundchen, Stanley Tucci („Vidurvasario nakties sapnas“, „Amerikos numylėtiniai“, „Kelias į pražūtį“, „Tai nutiko Manhetene“, „Branduolys“, „Terminalas“)