Paskutinis novelės puslapis
Ask the Dust (2006)
Žanras: Romantinis
Sukurta: Paramount Classics
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-06-30
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: zzz_N/A

Depresijos metų Los Andželas – miestas, sutraukiantis laimės ieškotojus, visus trokštančius prasigyventi, svajotojus ir šiaip besivaikančius šlovės.

Arturo Bandini (akt. Colin Farrell) – italų imigranto sūnus. Jis, kaip ir daugelis Los Andželo gyventojų – atvykėlis, svajojantis išgarsėti. Amerikiečiais save laikančių akyse vyriškis tėra antrarūšis pirmos kartos italų imigrantas. Arturo – rašytojas, jau pardavęs vieną apsakymą “American Mercury” žurnalui ir tikintis, jog tai gera rašytojo karjeros pradžia.

Arturo svajoja parašyti romaną, kuris jį išgarsintų ir sukrautų jam turtus, o jau tada Arturo galės vesti kokią nors gražuolę blondinę ir ramiai mėgautis Los Andželo teikiamais malonumais… Tačiau kol kas Arturo teturi penkis centus, už kuriuos teišgali nusipirkti puodelį kavos pigioje užkandinėje.

Kamila Lopez (akt. Salma Hayek) – meksikietė, taip pat puoselėjanti viltis prasigyventi Los Andžele. Moteris puikiai žino, ką reiškia būti antrarūšiu Los Andžele ir jai ne kartą teko susidurti su rasistiniais prietarais. Ji sunkiai suduria galą su galu, dirbdama padavėja užkandinėje, tačiau taip pat tiki, kad vieną dieną viskas pasikeis. Kamila tikisi sutikti kokį pasiturintį amerikietį, ištekėti ir tokiu būdu visi jos vargai pasibaigs.

Toje pačioje užkandinėje, kurioje Arturo už paskutinius penkis centus nusiperka kavos, jis ir susipažįsta su Kamila. Pažintis prasideda visai neromantiškai - Arturo išpila jos pasiūlytą nemokamo alaus bokalą, o Kamila suplėšo žurnalą, su jo apsakymo publikacija.

Tačiau iš abipusio priešiškumo ir antipatijos keistai užsimezgusi dviejų žmonių pažintis išauga į artimą ryšį.

Dviejų žmonių gyvenimai pasisuka visai kitaip nei jie tikėjosi. Arturo nė iš tolo nepanašus į Kamilos svajonių vyrą - jis dar neparašė bestselerio ir nėra pasiturintis amerikietis. Tiesą sakant ir Kamila neatitinka Arturo savjonių moters paveikslo – ji net ne blondinė…

Kaip gyventi vyrui ir moteriai mieste, kuris juos atstumia ? Ir Arturo ir Kamila pamažu ima suvokti, jog Los Andželas – ne svajonių miestas. Tai tik karščio, dulkių, dūžtančių vilčių, iliuzijų ir miražų miestas.

Ar gali du žmonės tokiomis sąlygomis tiesiog pasislėpti vienas kito glėbyje ?

Režisierius: Robert Towne

Scenarijaus autorius: John Fante

Prodiuseriai: Tom Cruise

Muzika: Ramin Djawadi, Heitor Pereira

Vaidina: Colin Farrell, Salma Hayek, Donald Sutherland, Eileen Atkins, Idina Menzel