Laimingas skaičius… kitas
Lucky Number Slevin (2006)
Žanras: Kriminalinė drama
Sukurta: MGM
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-06-02
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: zzz_N/A

Slevinui (akt. Josh Hartnett) pastaruoju metu ypač nesiseka – jį iškeldina iš buto, o mylima mergina palieka tada, kai vaikinukas mažiausiai to tikisi... Tačiau nevilties akimirką Slevinui pagelbėja draugas Nikas (akt. Sam Jaeger). Jis išvyksta iš miesto ir kilniaširdiškai pasiūlo Slevinui kurį laiką pagyventi jo bute.

Slevinas apsidžiaugia, jog dabar galės šiek tiek atsipūsti ir pamiršti problemas. O dar seksuali Niko kaimynė Lindsi (akt. Lucy Liu) labai entuziastingai pasiūlo pagalbą nusivylusiam vaikinukui.

Slevinui tikrai neteks ilgai liūdėti, kai aplink tiek daug geraširdžių žmonių. Tačiau jis net neįtarė, jog kilniaširdiškas Niko poelgis staiga pavirs didžiausiu nesusipratimu...

Vieną dieną į Niko butą įvirsta mafijos torpedos, čiumpa Sleviną už pakarpos ir išsitempia nežinoma kryptimi. Dar nespėjusį atsipeikėti vaikinuką mafijozai pristato Bosui (akt. Morgan Freeman). Bosas trumpai ir aiškiai išdėsto reikalą “Nikui” - juk jei kažkas gyvena Niko bute, vadinasi jis ir yra Nikas, o knaisiotis po smulkmenas ne Boso stiliuje.

O reikaliukas toks: Nikas skolingas Bosui paslaugą ir dabar atėjo laikas ją grąžinti. Konkuruojančios grupuotės vadeiva Rabinas (akt. Ben Kingsley) skolingas Bosui nemenką pinigų sumelę ir nė nesiruošia jos atiduoti. Todėl Bosas nusprendžia atimti iš konkurento tai, kas jam brangiausia – Rabino sūnų, o nuosprendį įvykdyti turi Niku palaikytas Slevinas.

Vargšas jaunuolis per nesusipratimą įsipainioja į kažkokius nešvarius mafijos reikaliukus !

Tačiau, kad ir kaip bebūtų keista, Slevinas nė nemėgina paaiškinti Bosui, jog šis apsiriko ir palaikė jį ne tuo, kas jis iš tikrųjų yra. Vaikinukas ramiai išklauso nurodymus ir nė nesispyriodamas ima vykdyti jam pavestą darbelį.

Tik Rabinas taip pat nesnaudžia. Jis pas Sleviną atsiunčia savo pasiuntinukus ir pateikia vaikinukui atitinkamą pasiūlymą Boso adresu. Užverda tikra košė !

Tačiau Slevinas, rodos, nė kiek nesijaudina. Atrodo, vaikinukas to tik ir telaukė. Gal Slevinas taip nori atsidėkoti draugui už pagalbą sunkią minutę ? O gal jis turi savų motyvų pakurstyti nesantaiką tarp dviejų bosų ? Gal Slevinas nėra šiaip paprastas jaunuolis iškeldintas iš buto ?...

Režisierius: Paul McGuigan

Aktoriai: Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Sam Jaeger