Poseidonas
Poseidon (2006)
Žanras: Veiksmo drama
Sukurta: Warner Bros.
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2006-06-16
Trukmė: 1h 39 min
Cenzas: zzz_N/A

Naujųjų metų išvakarės ir šventinės iškilmės jau prasidėjo prabangaus kruizinio laivo „Poseidonas“ deniuose. „Poseidonas“, vienas nuostabiausių kruizinių laivų pasaulyje, yra 20-ies aukštų aukščio, jame yra 800 iškilmių salių ir net 13 denių keleiviams. Šiąnakt daugybė puošnių ir stilingų laivo keleivių susirinko įspūdingoje pagrindinėje iškilmių salėje pakelti šampano taurių. Laivo kapitonas sako iškilmingą tostą ir jau pradeda groti šventinė muzika.

Tačiau tuo pat metu stovėdamas ant apžvalgos tiltelio įgulos vadas jaučia, kad kažkas negerai. Atidžiai akimis tirdamas horizontą, jis pamato kas tai – klastinga milžiniškos sienos dydžio banga, artėjanti link laivo. Jis iš visų jėgų dar stengiasi pasukti laivą, tačiau jau per vėlu...

Banga smogia su milžiniška jėga ir, prieš visiškai apversdama laivą, smarkiai užsupa jį ant kairiojo borto. Keleiviai ir įgulos nariai, praradę tvirtą pagrindą po kojomis, krenta į vieną laivo pusę, kiti - prispaudžiami nuolaužų, dar kiti vandens, patekusio pro suskilusius langus, išmetami už borto. Sutrikus instaliacijoms, dingsta elektra ir didžiulės laivo erdvės lieka tamsoje ir visiškame chaose.

Atslūgus bangai paaiškėja, kad išsigelbėjo keli šimtai keleivių, susispietusių pagrindinėje vandens nepaliestoje iškilmių salėje, kuri dabar jau yra žemiau vandens linijos. Laivo kapitonas ramina keleivius ir primygtinai reikalauja visų laikyti krūvoje ir laukti gelbėjimo komnados.

Profesionalus lošėjas Džonas Dylanas nusprendęs su pikta lemtimi kovoti pats, neklauso kapitono įsakymo palaukti apačioje, kol atvyks gelbėjimo komanda, ir vienas išsiruošia ieškoti išsigelbėjimo. Tai, kas prasideda kaip vienišiaus misija, netrukus paskandina daugelį žmonių. Mat paskui Dylaną išseka bet kam pasiryžęs tėvas, ieškantis dingusios dukters, ir jauna porelė, prieš keletą valandų nedrįsusi jam prisipažinti, kad yra susižadėję, o dabar priversta sukaupti daug didesnę drąsą. Pakeliui prie jų prisijungia vieniša motina su savo genialiu sūnumi, sunerimęs keleivis, prasmukęs į laivą be bilieto, bei dar vienas liūdnas „Poseidono“ keleivis, į laivą lipęs su mintimis apie savižudybę, o dabar paniškai bijantis mirties. Pasiryžę surasti kelią į paviršių, grupelė žmonių leidžiasi į karštligišką kelionę per klaidinantį plieno vamzdžių ir duženų labirintą. Nestabiliam laivui vis greičiau grimztant į dugną, kiekvienas yra priverstas pasikliauti savo paties gebėjimas ir galiomis, apie kurias anksčiau net nenutuokė. Prasideda žūtbūtinė kova su laiku už savo ir gyvenimus.

Režisierius: Wolfgang Petersen (“Povandeninis laivas”, „Prezidento lėktuvas“, „Pražūtinga audra“, „Troja“)

Vaidina: Kurt Russell („Tango ir Kešas“, „Tomstounas“, „Prezidento sprendimas“, „60-asis greiktkelis“, “Prakeiktas metas”)

Josh Lucas („Nuostabus protas“, „Milžinas Halkas“, „Pakvaišęs“, „Superbombonešis: naikinti viską“)

Emmy Rossum („Diena po rytojaus“, „Operos fantomas“)