Kuprotas kalnas
Brokeback mountain (2005)
Žanras: Drama
Sukurta: Focus Features
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-03-03
Trukmė: 2h 14 min
Cenzas: zzz_N/A

Visus svarbiausius šių metų kino apdovanojimus susišlavusį Ang Lee to paties pavadinimo filmą įkvėpęs „Kuprotas kalnas” yra vienas originaliausių ir nuostabiausių šiuolaikinės literatūros kūrinių.



Vieną ankstyvą 1963-iųjų vasaros rytą Džo Agvairo (akt. Randy Quaid) rančoje susipažįsta du samdiniai – rančos darbininkas Enis (akt. Heath Ledger) ir rodeo kaubojus Džekas (akt. Jake Gylenhaal). Dviem kaubojams teks praleisti visą vasarą drauge neaprėpiamose Vajomingo pievų platybėse, įstabaus laukinio grožio gamtoje beganat didžiulę avių bandą.

Mažakalbiai, vėjo nugairintais veidais ir gamtos stichijų užgrūdinti kaubojai leidžiasi į visą vasarą truksiantį bastymąsi po laukines ganyklas. Nei Enis, nei Džekas net neįtaria, kad viena vasara ant Kuproto kalno amžiams pakeis jų gyvenimus, o jų širdyse užgims jausmas, kurio neįstengs įvardyti.

Sunkiai bendraujantys, iš prigimties vienišiai, jaunuoliai netikėtai jiems patiems pajunta vienas kitam simpatiją. Nesuvokdami ir neįstengdami paaiškinti šios laukinės abipusės traukos, pagrindiniai herojai visa galva pasineria į aistrų sūkurį…

Toks netikėtas Džeko ir Enio santykių posūkis vistik nepriverčia mažakalbių kaubojų daug tuščiažodžiauti ir iš pagrindų keisti gyvenimą. Neigdami naujus jausmus, palietusius širdį, ganymo pabaigoje išsiskyrę jaunuoliai nueina savais keliais, veda, susilaukia atžalų. Atrodo, viskas teka įprasta vaga, o jų pažinties vasara tebuvo keistas nuotykis.

Viską sujaukia Džeko, nusprendusio aplankyti Enį, vizitas. Po kelerių metų susitikę vyriškiai netrunka suprasti, jog šešiasdešimt trečiųjų vasara jų širdyse paliko gilesnes žymes nei jie galėjo numanyti.

Džeką ir Enį pribloškia jausmai, kurie praėjus ilgiems nesimatymo metams sustiprėjo. Jie suvokia, kad praeityje netikėtai juos užklupusi aistra išaugo į stipresnį jausmą, į gilesnę draugystę. Abu vyrai staiga suvokia, kad jų ryšys – svarbiausia, ką jie turi.

Tačiau kaip išlaikyti šį ryšį, kai pasaulis dar nepasiruošęs priimti tokios meilės, o namuose abiejų laukia žmonos ir vaikai…

“Kuprotasis kalnas” – tai magiška liūdesio giesmė apie du žmonės, kurie išvėrė viską, tačiau neatsilaikė prieš įnirtusį pasaulio nepakantumą.

Režisierius: Ang Lee

Scenarijaus autorius: E. Annie Proulx, Larry McMurtry

Vaidina: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams, Anne Hathaway, Randy Quaid