Rizikinga Erzinti Diedukus
RED (2010)
Žanras: Nuotykių komedija
Sukurta: JAV, Kanada
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-10-15
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Keturiais "Oskarais" iš 14 nominacijų ir septyniais "Auksiniais gaubliais" galėtų pasigirti neįprastai stipri aktorių rinktinė, užtaisiusi ginklus šaudynių ir pabėgimų čempionatui. Anglijos karalienės tituluota Helen Mirrem, Morganas Freemanas, Richardas Dreyfussas, legendinis 93-ejų veteranas Ernestas Borgnine'as kartu su neperkandamai kietu kapitonu Bruce'u Willisu, Marie Louise-Parker, Johnu Malkovichium ir "Žiedų valdovo" legionieriumi Karlu Urbanu pasiskirstys į patikimus draugus ir išdavikiškus priešus vokiečių režisieriaus Roberto Schwentke ("Skrydžio planas", "Keliautojo laiku žmona") komiškame špionažiniame veiksmo trileryje.

Iš Warreno Elliso grafinės novelės puslapių atgaivinta misija suvienyja 4 buvusius CŽV agentus, kuriems tenka prisiminti senus laikus, suvaržyti savo ego, įveikti paranojiškus įpročius ir apsiginti nuo samdomų žudikų. Kadaise jie buvo laikomi geriausiais ir vykdė slapčiausias užduotis, tačiau išėjo į pensiją žinodami perdaug esminių paslapčių. Dabar naujieji CŽV vadovai manipuliuoja planą, kaip apkaltinti žvalgybos veteranus nusikaltimais, apjuodinti reputacijas ir tyliai išnaikinti. Agentūros taikikliuose pasimaišę senukai vis dar turi parako. Jie yra gudrūs, ginkluoti, greiti, ekstremaliai pavojingi. Jie turi ambicijų atskleisti visuomenei didžiausią sąmokslo teoriją JAV Vyriausybės istorijoje, nutaikytą į akiplėšišką Amerikos užsienio politiką.

Keturi Džeisono Borno klonai, fantaziją išlaisvinanti komiksų dvasia, kandžia ironija persmelkto humoro pokštai, galingiausia aktorinė jėga, lenktynės per visą Ameriką, neįtikėtinos choregrafijos šarmingi veiksmo momentai ir ištreniruotą uoslę turintis prodiuserių Lorenzo di Bonaventura bei Marko Vahradiano duetas ("Druska", "Transformeriai"). Raudonais atspalviais nudažytame pramoginiame spektaklyje kiekvienas žiūrovas suras jam patinkančių dalykų, jeigu tik mėgavosi su "Borno" ir "Neįmanomos misijos" trilogijomis, komišku trileriu "Melas vardan tiesos" ir fantastiškais "Stebėtojais".

Režisierius: Robert Schwentke

Scenarijaus autorius: Warren Ellis, Cully Hamner, Erich Hoeber, John Hoeber

Vaidina: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren