Mano numeris ketvirtas
I Am Number Four (2010)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2011-04-08
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

„Mano numeris ketvirtas“ – tai filmas, sukurtas remiantis to paties pavadinimo rašytojų Jobie Hughes ir James Frey romanu (orig. „I Am Number Four“).

Pasakojimas apie devynis ateivius, išsigelbėjusius iš planetos Lorien iki kol ją sunaikino pikti ir klastingi padarai Mogadorians. Atsitiktinumo dėka ateiviai ir jų sergėtojai atsiduria Žemės planetoje ir yra priversti apsimetinėti paaugliais. Numeris Ketvirtas, arba kitaip John‘as Smith‘as (akt. Alex Pettyfer) – bėglys, slepiantis savo tikrąją prigimtį ir, kaip ir kiti aštuoni jo žemiečiai, apsimetantis paaugliu ir bandantis apsisaugoti nuo priešų.

Slėpdamasis, keisdamas savo tapatybę ir judėdamas iš miesto į miestą, lydimas savo sergėtojo Henrio (akt. Timothy Olyphant), John‘as kiekvienoje vietoje tarsi pradeda gyvenimą iš naujo.

Atvykimas į mažą Ohajo valstijos miestelį Paradise, kurį John‘as ima vadinti savo namais, kardinaliai pakeičia jo gyvenimą. Netrukus jaunuolis pastebi, jog jų būrį vis dar medžioja gimtąją planetą sunaikinę piktadariai, jaunuoliams tapę mirtinais priešais. Ateiviai, apsimetantys paaugliais, žudomi eilės tvarka pagal numeraciją. Tris tokius pat, kaip ir jis, priešai jau rado ir sunaikino. John‘as – ketvirtas...

Nepaisant nuolat lydinčios baimės ir nesaugumo jausmo, vaikinas, apsimetantis mokiniu, netrunka susirasti draugų, kurių brangiausia jam – jo pirmoji meilė, fotografė Sarah Hart (akt. Dianna Agron). Ilgą laiką klajojęs ir slapstęsis vaikinas joje randa tai, vardan ko verta likti Paradise ir stoti akis į akį kovoje su priešais, kurie jau mina jam ant kulnų. O kur dar galingi gebėjimai, atrasti tapus pilnamečiu ir atveriantys jam daugybę galimybių kovoje.

Rež.: D.J. Caruso („Sakalo Akis“, „Paranoja“, „Vagiant gyvenimus“, „Saltono jūra“)

Vaidina: Timothy Olyphant („Kietas riešutėlis 4.0“, „Hitmanas“, „Pagauk ir paleisk“, „Mano kaimynė-porno žvaigždė“, „Sapnų medžiotojas“, „Roko žvaigždė“, „Dingti per 60 sekundžių“, „Sudužusių širdžių klubas“, „Varyk!“, „Klyksmas 2“), Kevin Durand („Legionas“, „Robinas Hudas“, „Iksmenai pradžia: Ernis“, „Laukiniai šernai“, „Rūkstantys tūzai“, „Keršto valanda“, „K-9. Privatus detektyvas“), Alex Pettyfer („Pasiutusi mergiotė“, „Audros karys“), Teresa Palmer („Burtininko mokinys“, „Vakaro pasakojimai“, „Gruodžio berniukai“, „Pagieža 2“, „Vilkduobė“), Kevin Durand („Legionas“, „Robinas Hudas“, „Iksmenai pradžia: Ernis“, „Laukiniai šernai“, „Rūkstantys tūzai“, „Keršto valanda“, „K-9. Privatus detektyvas“), Dianna Agron