N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Mano pakvaišęs senis
About My Father (2023)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Robert De Niro
Kino teatruose nuo: 2023-05-26
Trukmė: 1h 29 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Šventinis savaitgalis su mylimosios Elės tėvais Sebastianui atrodo kaip puiki proga pasipiršti, tačiau vaikiną ima graužti sąžinė, kad po mamos mirties jo tėvas Salvo pirmąkart liks švęsti vienas. Elė iškart pasiūlo tėvą vežtis kartu, tačiau Sebastianas įsitikinęs, kad tvirtą nuomonę visais gyvenimo klausimais turinčiam ir jos išsakyti nevengiančiam italų imigrantui Salvo bus sunku pritapti prie Elės tėvų šeimos. Ir greitai paaiškėja, kad Sebastianas buvo teisus.

Viską savo rankomis turėjęs užsidirbti Salvo tiesiog apstulbsta patekęs į itin turtingos amerikiečių šeimos valdas. Čia jam nesuprantami daugybė dalykų: nuo pasakiškos prabangos, perdėto tarpusavio jausmų demonstravimo iki visur laisvai vaikščiojančių pasipūtusių povų. Žinoma, prie visiškai kitokio gyvenimo stiliaus ir filosofijos įpratusiai Elės šeimai Salvo atrodo ne ką mažiau egzotiškas. Nenuostabu, kad šventei įsibėgėjant, dviejų visiškai skirtingų kultūrų kontaktas vis labiau kaista, kol baigiasi tikrais nesusipratimų fejerverkais. Kaip ir dera liepos 4-ajai.

„Karščiausiu Amerikos komiku“ New York Times tituluotuas italų kilmės amerikiečių „stand-up“ komikas Sebastianas Maniscalco komedijoje toli gražu ne naujokas – Netflix galima rasti penkis jo valandos trukmės pasirodymus. Daugiausiai juokaujantis apie savo, kaip italų imigranto, kilmę bei kasdienybę, Sebastianas savo pokštus dabar su trenksmu perkelia ir į didįjį ekraną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Laura Terruso.

Vaidina: Robert De Niro („Paskutinį kartą Vegase“, „Paskutinis tėvų išbandymas“, „Šeima“, „Kelnėse dar ne senelis“), Kim Cattrall („Seksas ir miestas“), Sebastian Maniscalco, Leslie Bibb.