N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Hipnotikai
Hypnotic (2023)
Žanras: Veiksmo, trileris, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Robert Rodriguez
Vaidina: Ben Affleck
Kino teatruose nuo: 2023-05-12
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Toji lemtinga diena detektyvui Deniui Rurkui iš pradžių nieko neįprasto nežadėjo. Su mažamete dukra leisdamas laiką parke, Denis nukreipė dėmesį, rodos, vos akimirkai, o tuomet jo dukra dingo kaip į vandenį.

Negalėdamas kitaip susitvarkyti su skausmu, Denis visa galva pasineria į darbą. Vienos pasalos metu aštri detektyvo akis užfiksuoja keistą vyriškį. Aikštėje ant suoliuko prisėdęs vyras iš pirmo žvilgsnio lyg ir nedaro nieko įtartino, bet detektyvo nuojauta sako ką kita.

Ėmęs jį sekti, Denis netrukus patenka į tikrą kreivų veidrodžių karalystę. Paaiškėja, kad keistasis vyriškis yra galingas hipnotikas, galintis akimirksniu užvaldyti kitų žmonių protus ir priversti juos elgtis pagal savo valią bei patikėti dalykais, kurie realybėje neegzistuoja. Netrukus Denis atskleidžia, kad jo sekamas hipnotikas gali būti susijęs su itin slapta vyriausybine programa. Dar daugiau: kai kurios tyrimo gijos ima sietis ir su paslaptingu jo paties dukters dingimu.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius: Robert Rodriguez („Alita: kovos angelas“, „Teroro planeta“, „Nuodėmių miestas“, „Nuo sutemų iki aušros“, „Desperado“)

Scenarijus: Robert Rodriguez ir Max Borenstein („Kongas: Kaukolės sala“, „Godzila“)

Vaidina: Ben Affleck („Air“, „Sąskaitininkas“, „Nakties įstatymai“, „Dingusi“, „Bėgančios kortos“, „Argo“), Alice Braga („Savižudžių būrys“, Netflix „Pietų karalienė“), JD Pardo („Greiti ir įsiutę 9“), William Fichtner („12 Stipriausių“, „Nepriklausomybės diena: atgimimas“, „Tamsos riteris“)