N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Undinėlė
The Little Mermaid (2023)
Žanras: Nuotykių, fantastinis, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Režisierius: Rob Marshall
Kino teatruose nuo: 2023-05-26
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Praėjus ketvirčiui amžiaus nuo originalios animacijos pasirodymo, į kino teatrus sugrįžta viena mylimiausių kino studijos „Disney“ princesių – Arielė, nuotykių trokštanti graži ir energinga jauna undinėlė.

Jauniausia ir drąsiausia iš karaliaus Tritono dukterų, Arielė visą savo gyvenimą troško sužinoti daugiau apie pasaulį egzistuojantį virš jūrų ir marių. Neklausydama tėvo nurodymų ir nuolat besilankydama vandens paviršiuje, undinėlė sutinka ir įsimyli žavųjį princą Eriką.

Nors undinėms draudžiama bendrauti su žmonėmis, Arielė rizikuodama keliauja ten, kur veda jos širdis. Bet sudariusi sandorį su piktąja jūrų ragana Ursule, mainais už galimybę patirti gyvenimą sausumoje, Arielė sukelia pavojų ne tik savo gyvybei, bet ir tėvo karūnai.

1989-aisiais metais kino teatruose pasirodžiusi originali animacija, pelniusi du „Oskarus“ už geriausią dainą ir geriausią garso takelį, yra laikoma eros, žinomos, kaip „Disney“ renesansas, pradžia.

DĖMESIO! Filmas rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Rob Marshall („Merė Popins grįžta“, „Čikaga“, „Gilyn į mišką“)

Vaidina: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Daveed Diggs, Awkwafina, Jacob Tremblay, Noma Dumezweni, Art Malik, Javier Bardem, Melissa McCarthy