N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP23: Laiškas Ukrainai (Uždarymo filmas)
KP23: A Letter to Ukraine (2023)
Žanras: Uždarymo filmas
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Rusijos karinė invazija 2022-ųjų vasarį negrįžtamai pakeitė visų ukrainiečių likimus ir sujaukė gyvenimą Europoje. Tiesiogiai karą patiriančiųjų pasirinkimai aiškūs: kovoti arba bėgti. Tačiau esant toliau nuo jo klausimų daugėja: domėtis ar ignoruoti, priimti ar atstumti, aukoti ar kovoti? Lietuvos kino bendruomenė susibūrė į savanorišką kino projektą „Mėlyna / Geltona“, kurio tikslas buvo fiksuoti, kas tokiu sudėtingu metu vyko mūsų šalyje.

Pagrindinis stebimosios dokumentikos veikėjas yra žmogus šalia karo: praeivis, protestuotojas, savanoris, medikas, menininkas. Šis filmas – unikalus šio laiko ir šalyje išgyventos beprecedentės vienybės bei susitelkimo dokumentas. Ar mes padarėme pakankamai? Ar mūsų pastangos gali tapti mitu ir instrukcija ateities kartoms? Ar galime paveikti karo baigtį? O gal per anksti pavargome ir nuleidome rankas? Į šiuos klausimus filme atsakyti bandantys žmonės priartina mus prie kiekvieno mūsų esmės, kuri, deja, geriausiai atsiskleidžia konflikto metu.

DĖMESIO! Filmo pavadinimas „Uždarymo filmas, sukurtas Lietuvos kino kolektyvo“ pasikeitė į pavadinimą „Laiškas Ukrainai“