N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP23: Tár
KP23: Tár (2022)
Žanras: Kritikų pasirinkimas
Sukurta: Jungtinės Valstijos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 2h 38 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Lidija Tar (Cate Blanchett) yra muzikos pasaulio ikona. Be nesuskaičiuojamos gausybės kitų pasiekimų, ji yra Berlyno filharmonijos orkestro pagrindinė dirigentė. Tar turi galią, kuri ilgai priklausė išskirtinai vyrams. Ji ruošiasi dar vienam karjeros šuoliui – Mahlerio simfonijos įrašui – ir net negalvoja apie tai, kad vejasi praeitis. 

„Cate Blanchett turi nepaprastą jėgą. Ji valdo dėmesį ir priverčia patikėti viskuo, ką sako ir daro ekrane. Kiekvienas jos ištartas žodis ar gestas turi reikšmę ir priešistorę, kurios nežinai, bet jauti. Jos įkūnyta Lidija Tar yra gyva. Po filmo daug kas ieškos informacijos – ar ji iš tiesų egzistuoja, ši atpažįstamų šiuolaikinių aktualijų antiherojė? Toddas Fieldas, glaudžiai bendradarbiaudamas su Blanchett, sukūrė itin subtilų ir didingą filmą apie galią ir ja įtikėjusį žmogų – ne veltui jis tapo vienu įspūdingiausių ir svarbiausių pastaraisiais metais.“ (Ignė Smilingytė) 

Režisierė(-ius): Todd Field

Aktoriai: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner, Mark Strong Kalba: anglų, vokiečių

Subtitrai: lietuvių, anglų