N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP23: 20 000 bičių rūšių
KP23: 20,000 Species of Bees (2023)
Žanras: KONKURSAS
Sukurta: Ispanija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2023-03-16
Trukmė: 2h 05 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Aštuonmetis vaikas ieško savo tikrojo vardo – tokio, kuris tiktų prie jausmo viduje. Jis visai nenori būti vadinamas Aitoru, vardu nuo gimimo. Susigalvota pravardė Koko leidžia jaustis šiek tiek tvirčiau. Šeima ir aplinkiniai kreipiasi į jį vis kitaip ir tai kelia sumišimą. Leidžiant turiningą vasarą Baskų krašte tarp avilių, labai skirtingų šeimos moterų ir naujų draugų, vaikui atsiveria naujos perspektyvos, aiškėja, kaip suvienyti vidinę jauseną ir aplinkinių matymą.

„Atmosfera, jautrumu, šeimos santykių nagrinėjimu šis filmas artimas pernai žiūrovų pamėgtam „Alkarasui“. Debiutuojanti baskų režisierė filme pasitelkia bičių ir avilio metaforą, kuri padeda dar geriau perprasti, kaip kiekvienas šeimos narys susijęs ir priklausomas vienas nuo kito. Avilyje, kaip ir filme vaizduojamoje šeimoje, dominuoja moterys, o žiūrovas stebi, kaip skirtingai kiekviena/s supranta, ką reiškia būti ir jaustis moterimi.“ (Dovilė Grigaliūnaitė)

Apdovanojimai

Pasaulinė premjera: Berlyno kino festivalis, Konkursinė programa, 2023 m.

Apdovanojimai: „Sidabrinis lokys“ už geriausią vaidybą, Berlynas, 2023 m.

Režisierės(-iaus) biografija

Estibaliz Urresola Solaguren (g. 1984 Bilbao) baigė audiovizualinės komunikacijos, montažo teorijos, kino režisūros ir kino verslo studijas. Ji sukūrė keletą trumpametražių ir ilgo metro dokumentinį filmą „Popieriniai balsai“ (2016), kuris buvo pristatytas San Sebastiano kino festivalyje. Jos trumpo metro filmo „Stygos“ (2022) premjera įvyko Kanų „Kritikų savaitėje“. „20 000 bičių rūšių“ yra antrasis režisierės ilgo metro filmas.

Režisierius - Estibaliz Urresola Solaguren

Scenarijaus autoriai - Estibaliz Urresola Solaguren

Aktoriai - Sofía Otero, Patricia López Arnaiz, Ane Gabarain, Itziar Lazkano, Sara Cózar

Operatorius - Gina Ferrer García

Montažo režisierius - Raúl Barreras

Pardavimo agentas - Luxbox

Vertimas - Lina Černiauskaitė

Dialogai - ispanų, baskų, prancūzų

Subtitrai - lietuvių, anglų