N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Neįtikėtina, bet tiesa
Incredible But True (2022)
Žanras: Komedija, drama, fantastinis
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Best Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2022-12-09
Trukmė: 1h 14 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Šmaikšti prancūzų komedija pasakoja dviejų vidutinio amžiaus bičiulių ir jų antrųjų pusių istoriją. Sutuoktiniai Alenas ir Mari įsikelia į naują užmiesčio namą. Iš pirmo žvilgsnio tai – niekuo neišsiskiriantis modernaus dizaino pastatas su erdviu kiemu. Tačiau namo rūsyje yra paslaptinga anomalija: durys, pro kurias praėjus, galima atjaunėti. Alenas dar kaip reikiant nespėja apsiprasti su šia fantastiška mintimi, o jo žmona jau naudojasi jauninančiomis durimis du kartus per parą.

Netrukus į svečius atvažiavęs Aleno viršininkas ir bičiulis Žeraras papasakoja dar neįtikinamesnę istoriją. Jau pasiekęs tą amžių, kai vyriškumas funkcionuoja ne taip, kaip norėtųsi, Žeraras ėmė ieškoti alternatyvų ir surado įmonę Japonijoje, siūlančią mobiliuoju telefonu valdomą „vyrišką įrangą“, kuri tikrai niekuomet nenuvils. Geriausias to įrodymas – jauna ir žavi nauja Žeraro draugė, kuri, kaip rodosi Alenui, tiesiog dievina jo bičiulį.

Nors iš pirmo žvilgsnio abiejų draugų patiriami stebuklai yra vienareikšmiškai nuostabūs, tačiau laikui bėgant ima aiškėti, kad gal ir ne viskas vyksta būtent taip, kaip jiems norėtųsi. Šmaikšti ir ironiška alegorinė komedija apie nenumaldomai bėgantį laiką ir neišvengiamą norą jį sustabdyti arba atsukti atgal – filmas „Neįtikėtina, bet tiesa“ – Lietuvoje pradedama rodyti gruodžio 9 dieną.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Quentin Dupieux. Vaidina: Alain Chabat, Léa Drucker, Benoît Magimel ir kt.