N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Fabelmanai
The Fabelmans (2022)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2023-01-27
Trukmė: 2h 31 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

5 Auksiniams Gaubliams jau nominuota juosta „Fabelmanai“ – tai naujausias, pusiau autobiografinis Holivudo karaliaus Steveno Spielbergo darbas, pasakojantis apie berniuką Semį Fabelmaną, kuris, gimęs inžinieriaus ir menininkės šeimoje (kaip ir pats S. Spielbergas), dar nepradėjęs lankyti mokyklos, susižavi kino magija.

Skatinamas motinos, Semis vis drąsiau žvelgia į pasaulį pro kino kameros objektyvą. Netrukus paaiškėjus sukrečiančiai šeimos istorijos detalei, filmų kūrimas berniukui tampa neprilygstamu įrankiu ieškant atsakymų į jį kamuojančius klausimus bei išsigelbėjimu nerimą keliančioje, o kartais ir gąsdinančioje gyvenimo realybėje. Pamažu augdamas ir tobulėdamas, vaikinas tvirtai įsitikina, kad kinas jam – vienintelė ir nepamainoma priemonė, ieškant tiesos apie aplinkinius ir save patį.

Be puikios pagrindinių aktorių vaidybos, kritikai ir žiūrovai taip pat išskiria neprilygstamą S. Spielbergo režisūros bei scenarijaus meistriškumą, operatoriaus darbą ir puikų filmo garso takelį. Juosta dedikuota režisieriaus tėvų Arnoldo Spielbergo ir Lėjos Adler atminimui ir pretenduoja susišluoti pagrindinius metų kino apdovanojimus.

Režisierius: Steven Spielberg („Šnipų tiltas“, „Karo žirgas“, „Linkolnas“, „Miunchenas“)

Scenarijus: Steven Spielberg, Tony Kushner

Vaidina: Gabriel LaBelle („Grobuonis“, „Amerikos žigolo“), Michelle Williams („Didysis šou meistras“, „Visi pasaulio pinigai“, „Mančesteris prie jūros“), Paul Dano („Betmenas“, „Bus kraujo“), Seth Rogen („Steve Jobs“), Judd Hirsch.