Įvairaus amžiaus žiūrovams
Miauricijus Puikusis (dubliuotas)
Amazing Maurice (dubbed) (2022)
Žanras: Animacija, šeimos
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija, Vokietija
Platintojas: Adastra Cinema, UAB
Kino teatruose nuo: 2022-12-30
Trukmė: 1h 32 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Katinas Miauricijus, draugų švelniai vadinamas Miauricijum, yra nepaprastai sumanus benamis katinas. Jis visą laiką sugalvoja, kaip pasaldinti savo gyvenimą ir dažniausiai tai padaro už jį kiti. Panašiai nutiko ir mūsų pasakoje, kurioje Miauricijus Puikusis pasišovė išgelbėti miestą nuo žiurkių. Planas buvo paprastas: išgelbėto miesto apdovanojimas atitenka katinui, o visą „juodą darbą“ atlieka patiklus berniukas. Tačiau viskas pakrypo kita linkme ir vietoje paprasto darbo, gauname nuotykių kupiną istoriją, kuri pakerės tiek vaikus, tiek jų tėvelius.

Terry Pratchett sukurtas personažas Miauricijus Puikusis yra be galo populiarus visame pasaulyje. Autorius yra pardavęs daugiau nei 100 000 000 savo knygų egzempliorių. Pagaliau ir Lietuvos mažieji padaužos turės galimybę pažinti šį patrakusį pūkį. Kam šiam katinui reikalingi batai, jeigu jis ir taip PUIKUSIS! Miauricijus Puikusis pradedamas rodyti visuose Lietuvos kino teatruose nuo gruodžio 30 dienos.

Filmas dubliuotas lietuviškai, be subtitrų.

Režisierius: Toby Genkel

Scenarijus: Terry Pratchett

Dubliažo režisierius: Linas Kalėda, UAB „Aktida“

Lietuviškai įgarsino: Andrius Žiurauskas, Arnas Ašmonas, Agnė Kaktaitė, Vytautas Rašimas, Darius Krapikas, Jurgis Damaševičius, Kamilė Lebedytė.