N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Ilgo metro filmas apie gyvenimą
Ilgo metro filmas apie gyvenimą (2022)
Žanras: Komedija, drama, komiška drama
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2022-11-25
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nuo lapkričio 25 dienos Lietuvos kino teatruose – įkvėpta tikrų įvykių, pripažinta tarptautiniuose festivaliuose, debiutinė režisierės Dovilės Šarutytės kino juosta - „Ilgo metro filmas apie gyvenimą“. Festivalių žiuri dėmesio susilaukęs filmas – jautrus, aštrus, emocionalus, intymus pasakojimas apie tuos, kurių gyvenimai tęsiasi.

Vos grįžusi iš atostogų, Dovilė sužino, kad mirė jos tėvas. Bet atsiduoti gedului merginai nėra kada: jai iškart tenka organizuoti laidotuves.

Dovilė pati skuba iš morgo į šarvojimo salę, iš kapinių, į gėlių turgų, vis pakliūdama į vieną už kitą kurioziškesnes situacijas. Tačiau makabriški laidotuvių organizavimo iššūkiai jos nepalaužia. Netgi priešingai: užgriuvusių reikalų tvarkymas merginą pradeda veikti kaip savotiška terapija.

Ir galiausiai jai pavyksta. Susirinkusieji į tėvo šermenis Dovilei žarsto komplimentus: laidotuvės labai jaukios. Subtili urnos, gėlių ir žvakių kompozicija, iškabintos velionio šypsenų pilnos nuotraukos ir originalus garso takelis kuria nuotaiką, dėl kurios laidotuvių erdvė akimirkomis primena labiau ne šarvojimo, o šventinę pokylių salę.

Tėvo laidotuvių sėkme mergina džiaugiasi ir didžiuojasi. Tačiau tik viskam nurimus, Dovilei pagaliau ateina suvokimas, jog ji ką tik palaidojo savo tėvą.

Filmo vystymą ir gamybą finansavo Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierė: Dovilė Šarutytė

Scenarijaus autoriai: Dovilė Šarutytė, Titas Laucius;

Vaidina: Agnė Misiūnaitė, Nelė Savičenko, Kęstutis Jakštas, Inga Maškarina, Romuald Lavrinovič