N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nematomas karas
Niewidzialna wojna (2022)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: Lenkija
Platintojas: Kinostar Filmverleih GmbH.
Režisierius: Patryk Vega
Kino teatruose nuo: 2022-10-07
Trukmė: 2h 19 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Šou verslo pasaulis yra vienas įdomiausių realybės segmentų, todėl nenuostabu, kad milijonai žmonių dėl jo pamišę įvairiose planetos vietose.

Įkvėptas tikros istorijos, Patryk Vega sukūrė pasakojimą apie žinomą vyrą, priklausomą nuo adrenalino ir sekso, dievinantį automobilius, apsipirkinėjimą, darbą, alkoholį, narkotikus, okultizmą ir tabletes.

„Nematomas karas“ – tai kontraversiškas pasakojimas, negailestingai smogiantis pramogų industrijai. Filmas atskleidžia masines pramogas varančią mašiną. Jame atskleidžiama, kokią kainą žmonės yra pasirengę mokėti, kad pasiektų sėkmę šiame pasaulyje. Taip pat atskleidžiamas šlovės fenomenas „Instagram“ amžiuje, kuris tapo stipresnis už tikrą galią ar pinigus.

Paremtas tiksliais faktais „Nematomas karas“ yra tikra mažai kam žinomos tiesos apie šiuolaikinį šou verslą ir jo taisykles, kurių jis laikosi, apžvalga. Audringas garsenybės gyvenimas virsta niūria kelione į tamsos gelmes, iš kurių pagrindinis veikėjas gali grįžti į šviesą.

Pagrindinis veikėjas, visą gyvenimą svajojęs apie svaiginančią sėkmę šou versle, ryžtasi savidestrukcijai mainais į populiarumą ir sužino, kad fetišizuotas atlygis už kilimą į šlovės viršūnę iš tikrųjų buvo iliuzija.

„Nematomame kare“ taip pat gausu motyvų, kurie neabejotinai sukels moterų auditorijos simpatijas. Stiprios ir išraiškingos moterų figūros – tai atsakas į lyčių lygybės problemą, kunkuliuojančią viso pasaulio kolektyvinėje pasąmonėje.

Tačiau svarbiausia, kad Vegos filmas „Nematomas karas“ žiūrovus įsuka į emocinius amerikietiškus kalnelius, kuriuose jie svyruoja tarp juoko ir ašarų, nes prieš akis atsiveria istorija apie vieno žmogaus sumaištį žiniasklaidos pasaulyje.

Filmas lenkų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16