N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Dio: Svajotojai niekada nemiršta
Dio: Dreamers Never Die (2022)
Žanras: Filmas-koncertas
Sukurta: JAV
Platintojas: Trafalgar Releasing
Kino teatruose nuo: 2022-09-28
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Filmas-koncertas apie roko muzikos legendą – „Forum Cinemas“ ekranuose.

„Forum Cinemas“ paruošė tikrą šventę roko muzikos mylėtojams: rugsėjo 28 d. (trečiadienį) ir spalio 2 d. (sekmadienį) Vilniaus „Vingį“ sudrebins legendinio Ronnie James Dio balsas. Praėjus dvylikai metų po vokalisto mirties, unikalų jo balsą vėl bus galima išgirsti visiškai naujame dokumentiniame filme-koncerte „Dio: Svajotojai niekada nemiršta“ (DIO: Dreamers Never Die).

Daugiau nei dviejų valandų trukmės juosta – išsamus ir intymus žvilgsnis į legendinio roko ir metalo muzikos atlikėjo gyvenimą bei karjerą. Filme, kurį prodiusavo ilgametė R. J. Dio žmona ir vadybininkė Vendė, nusifilmavo Tony‘is Iommi, Geezer‘is Butler‘is, Rob‘as Halford‘as, Lita Ford, Vinny‘is Appice, Sebastian‘as Bach‘as ir kitos muzikos pasaulio legendos.

Filme bus galima dar kartą išgyventi visą „nykštuko milžino balsu“ muzikinį kelią: nuo ankstyvųjų bandymų šeštajame dešimtmetyje grupėse „Rumblers“, „Prophets“, pirmosios „rimtos“ grupės „Elf“, iškilimo Ritchie‘io Blackmore‘o projekte „Rainbow“, paties Ozzy Osbourne pakeitimo legendiniuose „Black Sabbath“ iki nuosavos grupės „DIO“ ir projekto „Heaven & Hell“. Metalo muzikos gerbėjai, be abejo, žino, kad garsiųjų „velnio ragų“ ženklo autorius yra būtent R. J. Dio. Kur kas rečiau žinomas faktas, kad nulipęs nuo scenos vokalistas išsiskyrė romiu, netgi švelniu būdu ir gera širdimi – ši, rečiau matyta, jo pusė filme taip pat nepalikta nuošalyje.

Unikalūs ir niekad iki šiol nematyti kadrai, nuotraukos ir bičiulių pasisakymai suteiks puikią galimybę pažvelgti ne tik į kvapą gniaužusią Ronnie James Dio scenos kelionę, bet ir į mažiau žinomą roko žvaigždės asmeninį pasaulį bei kasdienį gyvenimą.

Daugiau nei pusę amžiaus scenoje praleidęs Ronald‘as James‘as Padavona (tikrasis Dio vardas) mirė 2010 m. gegužę. Jis iki šiol išlieka vienu įtakingiausių roko ir metalo muzikos atlikėjų bei vienu įspūdingiausių balsų muzikos istorijoje.