N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Operacija „Mincemeat“
Operation Mincemeat (2021)
Žanras: Drama, karinis
Sukurta: Didžioji Britanija, JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2022-05-13
Trukmė: 2h 08 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

1943-ųjų pavasarį, pačiame Antrojo Pasaulinio karo įkarštyje, Sąjungininkams žūt būt reikėjo pasipriešinti vis stiprėjančiam Hitlerio dominavimui Europoje. Buvo nuspręsta, jog tam geriausiai pasitarnautų įsitvirtinimas Sicilijoje. Tačiau kaip išsilaipinti saloje, nesulaukiant vokiečių pasipriešinimo ir išvengiant aukų? Dviem britų žvalgybos MI5 agentams kilo viena keisčiausių, beprotiškiausių ir rizikingiausių minčių karybos istorijoje - vokiečiams pakišti neegzistuojančio žvalgo kūną su sufabrikuotais duomenimis apie Sąjungininkų planus išsilaipinti Graikijoje ir Sardinijoje.

Operacija buvo pavadinta „Mincemeat“, o jos pagrindu tapo 1939-aisiais britų žvalgybos surašytas memorandumas, prie kurio, beje, prisidėjo ir žymiojo Džeimso Bondo kūrėjas Ianas Flemingas, tuo metu buvęs britų admirolo Džono Godfrio asistentu.

Nors operacija buvo apgalvota iki menkiausių smulkmenų, joje buvo daugybė detalių, kurios galėjo sugriauti planą ir mirčiai pasmerkti tūkstančius žmonių. Ar kūnas bus surastas pakankamai operatyviai? Ar informacija pasieks Hitlerį? Ar vokiečių žvalgyba užkibs ant kabliuko? Operacija „Mincemeat“ tapo vienu labiausiai nervus ištampiusių ir stulbinančių dezinformacinių karo manevrų istorijoje.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: John Madden

Vaidina: Colin Firth („Karaliaus kalba“, „Kingsman. Slaptoji tarnyba”, „1917“, „Anglas ligonis“), Matthew Macfadyen („Trys muškietininkai“, „Robinas Hudas“, „Anna Karenina“), Kelly Macdonald (TV serialas “Boardwalk Empire”, „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, „Traukinių žymėjimas“), Jason Isaacs („Mumbajaus viešbutis“, „Įniršis“, „Armagedonas“)