N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Ne
Nope (2022)
Žanras: Siaubo
Sukurta: JAV
Platintojas: Dukine Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2022-08-12
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Nuo tada, kai pasirodė paslaptingas pirmasis režisieriaus Jordan Peele būsimo siaubo filmo „Ne“ (angl. „Nope“) plakatas, kino gerbėjai kupini nekantrumo diskutavo, ką šį kartą jiems ruošia siaubo trilerių „Pradink“ (angl. „Get Out“) bei „Mes“ (angl. „Us“) kūrėjas.

Pasirodžius pirmajam filmo anonsui kilo dar daugiau klausimų – atrodo, kad filme laukia „akistata su dvasių pasauliu“, įvardijamas „blogasis stebuklas“, yra nuorodų į tamsią Holivudo praeitį ir kažkas labai keisto vyksta danguje. Galbūt tai monstrai arba ateiviai, ar visai kas kita.

Tiesiog kol kas siaubo filmo „Ne“ kūrėjai neatskleidžia jokių scenarijaus detalių. Žinoma tik tai, kad filme vieną iš pagrindinių vaidmenų atlieka aktorius Daniel Kaluuya, dar kartą bendradarbiaujantis su režisieriumi Jordan Peele po sėkmingo pasirodymo 2017 m. siaubo trileryje „Pradink“.

„Aš parašiau „Ne“ turėdamas omenyje Daniel [Kaluuya] vaidmeniui – nuolankaus žmogaus, kuriam lemta epiška akistata su dvasių pasauliu.“ – teigia J. Peele. „Daniel vaidyba yra kitokio lygio, tačiau būtent jo šiluma įkvepia publiką net absoliučios beprotybės momentuose. Galbūt regite košmarą, bet kai jis yra ekrane, bent jau turite su savimi brolį, ir tai viskas, ko jums reikia.“

Antrasis režisieriaus Jordan Peele ir aktoriaus Daniel Kaluuya bendradarbiavimas, tikėtina, liks apgaubtas paslapties skraiste iki pat jo premjeros liepos 22 d.

Pirmasis siaubo filmo anonsas „Ne“ tęsia kai kurias J. Peele tradicijas: klasikinis garso takelis, šiuo atveju Stevie Wonder daina „Fingertips“ (liet. „Pirštų galiukai“), baisūs vaizdai (su J. Peele čia padirbėjo nuolatinis Christopher Nolan operatorius Hoyte Van Hoytema) bei stipriau į kėdę priversiantys įsikibti išgąsčiai.

Kita pagrindinė Jordan Peele filmų anonsų dalis? Neatskleisti visko – pateikti tik pagrindinę koncepciją (šiuo atveju fermerių šeimos verslas rančoje, kurią staiga paveikia kažkas baisaus iš dangaus) ir įsimintiną akimirką („blogąjį stebuklą“), bei palikti kino gerbėjus trokšti daugiau.

Filme „Ne“ taip pat vaidina Steven Yeun, su kaubojiška skrybėle matoma anonse, ir Keke Palmer.

Režisieriaus Jordan Peele siaubo filmas „Ne“ Lietuvos kinuose nuo liepos 22 d.