N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Sporto kino festivalis 2021: Komanda #MesNesusirinkomeTikŠokti
The Squad #notheretodance (2021)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: JAV
Platintojas: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas
Kino teatruose nuo: 2021-12-02
Trukmė: 1h 27 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Lietuvoje futbolas labiau žinomas kaip vyrų sportas ir tik atsitiktinai išgirstame naujienas apie nepažintas mūsų šalies futbolininkes. Tačiau ne Europoje vis ryškiau ryškiau ir aktyviau apžvelgiamos milijonierių vyrų vienuolikės.

Liono „Olympique“ per pastaruosius metus nusipelnė stipriausios moterų futbolo komandos titulo. Režisierei paprašius klubas atveria nenugalimos ir draugiškos komandos užkulisius, kad pirmą kartą pažvelgtume, kaip treniruojasi, žaidžia ir švenčia pergales futbolininkės. Lygios teisės moterų komandai reiškia ne tik panašaus dydžio atlyginimus, kokius gauna Messi, Ronaldo ar Lewandowskis, bet ir su vyrais tolygų pripažinimą bei garbę. „Olympique“ kapitonė Wendie Renard su komandos žaidėjomis iš Norvegijos, Japonijos, Velso, Vengrijos, Prancūzijos muša įvarčius ir išsikelia aukštus tikslus aikštėse bei už jų ribų.

Žavingas ir jautrus filmas išryškina nematytas futbolo spalvas dėl taktiškai suplanuotos revoliucijos, kad moterys būtų dažniau išvedamos į atakų smaigalius ir gautų kamuolį lemiamą akimirką. „Olympique“ drabužinėje ir rungtynėse komanda vadovaujasi 5 principais: svarbiausia – malonumas, lojalumas, naudingumas, solidarumas ir ambicijos.

Sporto šaka: Futbolas

Režisierius: Stephanie Gillard

Kalba: prancūzų

Subtitrai: lietuvių, anglų