N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Sporto kino festivalis 2021: Plaukikas
The Swimmer (2021)
Žanras: Drama
Sukurta: Izraelis
Platintojas: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas
Kino teatruose nuo: 2021-12-02
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

1999 m. vasarą režisierius Adamas pabėgo iš Izraelio plaukimo čempionato varžybų dėvėdamas tik glaudes ir neapsikentęs pašaipios diskriminacijos. Tada 18-metis treniravosi jau 11 metų lemtingam startui į šalies Olimpinę komandą vasaros žaidynėms Sidnėjuje. Išlaukęs dar 15 metų Adamas ryžosi sugrįžti į Vingeito instituto sporto komplekso baseiną ir užsilopyti senas žaizdas.

Plaukime tik lemtingos milisekundės skiria nuo sėkmės ir šlovės. Dėl to spindesio jauniems sportininkams tenka pasiaukoti net savivergystei. Tikrą asmeninę istoriją režisierius pasakoja pasitelkdamas išgalvotą 18-metį plaukiką Erezą, kurį iš Rusijos į Izraelį emigravęs reikalus treneris Dima atsirenka tarp 5 perspektyviausių kandidatų atstovauti šalia Sidnėjuje. Treniruočių stovykloje Erezas sutinka gražuolį Nevo, turintį visus labiausiai trokštamus duomenis išugdyti nepavejamo čempiono instinktą. Pagrindinis konkurentas dėl olimpinio kelialapio prižadina užslopintas Erezo aistras. Rūstusis treneris netiki jokiomis draugystėmis tarp sportininkų, kovojančių dėl lemiamo medalio. Susižavėjęs Erezas įspėjamas nesiartinti prie Nevo, bet tarp treniruočių jis nepaiso nurodymų ir klauso jausmų balso. Toks maištas išprovokuoja homofobo trenerio įniršį.

Stilingai sumontuota ir pulsuojančiu ritmu grojanti drama nukreipia žvilgsnius į konfliktiškus sportininko ir trenerio santykius, suliepsnojančius įžeidimais, neapykanta ir ignoravimu. Jeruzalės kino festivalyje aktorius Omeras Perelmanas Striksas buvo apdovanotas už it magnetas traukiantį vaidmenį.

Sporto šaka: Plaukimas

Režisierius: Adam Kalderon

Kalba: hebrajų

Subtitrai: lietuvių, anglų