N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Sporto kino festivalis 2021: Nenustokime bėgti
Keep Running (2021)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Kinija
Platintojas: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas
Kino teatruose nuo: 2021-12-02
Trukmė: 1h 29 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nusikelkime į Genhe, vieną pačių šalčiausių Kinijos miestų Vidinėje Mongolijoje. Neprivilegijuotų šeimų vaikai kiekvieną dieną išbėga į alinančias treniruotes atšiauriomis ir brutaliomis oro sąlygomis, kai termometrai dažnai fiksuoja net 58 laipsnių šaltį. Vietinė sporto mokykla bent jau suteikia jaunuoliams galimybę, kokios jie negavo iš savo tėvų.

Nuolat rėkiantis treneris Liu Siwei’us motyvuoja bėgikus netausodamas gailesčio, įtikėjęs intensyvių treniruočių metodikos rezultatais ir nenorėdamas būti mėgstamu. Jo tikslas – paruošti vaikinus universitetui su tikslu gauti nuolatinę stipendiją ir pabėgti nuo nepakeliamo skurdo kukliuose namuose.

Vaizdingais horizontais ir nuoširdumu trykštantis filmas formuoja odę ryškiai, optimistinei, įkvepiančiai jaunystei su džiaugsmu ir viltimi bėgant link išsvajoto geresnio gyvenimo per skausmingų ir siaubingų išbandymų barjerus. Režisierius fiksuoja jaunų bėgikų rutiną dramatiškomis, asmeninėmis, išradingomis, intriguojančiomis, neįtikimomis istorijomis, kad retas scenaristas sugebėtų sugalvoti ką nors panašaus į tokią realybę.

Sporto šaka: Bėgimas

Režisierius: Sun Getting

Kalba: kinų

Subtitrai: lietuvių, anglų