N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Sporto kino festivalis 2021: Zatario kapitonai
Captains of Za'atari (2021)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Egiptas, Jordanija
Platintojas: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas
Kino teatruose nuo: 2021-12-02
Trukmė: 1h 13 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Bent 82 kino festivalius per 10 mėnesių jau apkeliavęs dokumentinis filmas seka paskui du sirų pabėgėlius FawzĮ ir Mahmoudą, kuriuos likimas nubloškė į Zatario stovyklą Jordanijoje. Prieš prasidedant karui, Tėvynėje abu bičiuliai lankė futbolo treniruotes ir puoselėjo didelius lūkesčius užaugti iki nacionalinės rinktinės. Net pačiomis nedėkingiausiomis sąlygomis Fawzis ir Mahmoudas kantriai tęsia savo svajonę tapti profesionaliais futbolininkais bei sužaisti didžiausiuose pasaulio stadionuose.

Futbolas jiems tapo vienintele pozityvia viltimi išlikti ir ištrūkti iš skurdo bei politinės biurokratijos. Perspektyvių vaikinų talentą netrunka pastebėti Kataro futbolo akademijos skautai. Pabėgėlių kasdienybė ir rutina dramatiškai pasikeičia, kai jiems suteikiamas šansas treniruotis su profesionalais ir įrodyti savo išskirtinius gebėjimus. Fawzis ir Mahmoudas deda maksimalias pastangas, kad daugiau netektų sugrįžti į netrokštamą ir bauginantį Zatarį.

Egiptietis režisierius Ali El Arabi užtruko aštuonerius metus, kol jo nuoširdus, sąžiningas ir įkvepiantis optimizmo debiutinis filmas buvo parodytas Sandanso kino festivalio konkursinėje tarptautinės dokumentikos programoje. Vėliau sirų futbolininkų nuotykius žmogaus teisių gynybos aikštelėse palaikė Kopenhaga, Nionas, Seulas, Melburnas, Lisabona, o El Gounoje jie iškovojo geriausio Arabų šalių filmo titulą. „Zatario kapitonai“ rekomenduojamas žiūrovams nuo 11 metų. Visiems, kas trokšta suprasti, kiek daug įmanoma pasiekti dėl svajonės, kai situacija priverčia nepasiduoti.

Sporto šaka: Futbolas

Režisierius: Ali El Arabi

Kalba: arabų

Subtitrai: lietuvių, anglų