Įvairaus amžiaus žiūrovams
Švelnūs kariai
Gentle Warriors (2021)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Moonmakers, VšĮ
Režisierius: Marija Stonytė
Kino teatruose nuo: 2021-11-26
Trukmė: 1h 14 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Trys merginos iš skirtingų Lietuvos miestų nusprendžia tapti pradinės karo tarnybos savanorėmis. Devynis mėnesius joms teks treniruotis ir gyventi izoliuotoje karo bazėje su keliais šimtais vyrų. Kuo jos taps, kai romantika ir jaunatviškas maksimalizmas išblės? Kai paaiškės, kad realybė primena karą ir tikroji kova vyksta jų pačių viduje?

„Kurdama šį filmą atradau savo vidinį karį“, - teigia filmo režisierė Marija Stonytė.

Susipažinusi su būsimojo filmo herojėmis režisierė sakosi pajutusi - ją ir tarnauti kariuomenėje pasirengusias merginas sieja tie patys klausimai. „Nors buvome pasirinkusios skirtingus kelius – aš – kino režisūrą, jos – karo tarnybą, žinojau, kad mums visoms reikės išgyventi ir savanoriškai priimti savus iššūkius ir, juos įveikus, vėl ieškoti naujų. Mūsų švelnumas ir žmogiškumas niekur nedingsta, tik keičiasi uniforma", - sako Marija Stonytė.

„Švelnūs kariai“ – debiutinis jaunosios kino kartos režisierės, Kultūros ministerijos Jaunojo kūrėjo premijos laureatės Marijos Stonytės filmas. Kinuose jau nuo lapkričio 26 dienos.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierė / Director: Marija Stonytė

Scenarijaus autorės / Screenplay: Vėjūnė Tamuliūnaitė, Marija Stonytė

Operatorius / Cinematography: Vytautas Plukas

Kompozitoriai / Music: Arian Levin, Ann Reimann

Prodiuseriai / Producers: Giedrė Žickytė, Riho Vastrik

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.